News Flash:

Produsele de la McDonald's nu mucegaiesc nici dupa 6 luni

19 Iulie 2011
3441 Vizualizari | 0 Comentarii

In mod normal, un aliment natural tinut la temperatura camerei se altereaza dupa cel putin 2-3 zile. Nu acelasi lucru se intampla insa cu hamburgherii si cartofii prajiti achizitionati de la McDonald's, lucru demonstrate de jurnalistii de la publicatia Gandul. Acestia au pornit anul trecut pe urmele unei artist fotograf britanic, Sally Davies, care pe data de 10 aprilie 2010 si-a cumparat un hamburger cu cartofi prajiti de la McDonald's cu intentia de a face un experiment. A lasat mancarea afara, timp de sase luni si a urmarit rezultatul. Hamburgerul arata la fel ca atunci cand a fost cumparat. 

"Am ales restaurantul McDonald's pentru ca era cel mai aproape de locuinta mea, insa experimentul se poate face cu orice alt produs fast food. In primele doua zile, am fost uimita ca mancare nu avea niciun miros care sa semnaleze ca s-ar fi stricat. De asemenea, un alt lucru pe care l-am observat a fost acela ca, tot in primele zile, cainele meu a incetat sa mai dea tarcoale raftului pe care am pus hamburgerul si cartofii prajiti", a spus Sally Davies pentru Daily Mail.

La aceeasi concluzie au ajuns si jurnalistii romani. Cei de la Gandul au pastrat timp de 6 luni, la temperatura camerei (care a variat intre 18 si 24 grade Celsius), un hamburger si o portie de cartofi prajiti cumparati, pe 14 octombrie 2010, de la McDonald's. Desi, in aceasta perioada produsele nu au fost acoperite si nici stropite cu aditivi alimentari sau condimente, care sa le prelungeasca termenul de valabilitate, acestea si-au pastrat aspectul comercial.

Rezentanţii companiei McDonald's au declarat ca acesta este "o dovada in plus a calitatii produselor". "Uscarea este una dintre cele mai vechi tehnici de conservare a alimentelor. Cele mai simple exemple sunt uscarea painii si a diferitelor tipuri de salamuri", sustine Alexandra Olaru, director de resurse umane şi comunicare McDonald's Romania, pentru Gandul. "Nu este un fapt exceptional acela ca alimentele lasate in conditii normale se vor usca. Cartofii nostri sunt feliati din cartofi intregi si prajiti in uleiuri vegetale. Carnea folosita in preparate este 100% carne de vita, fara conservanti si aditivi alimentari, careia i se adauga, după finalizarea pregatirii, sare si piper. Din aceasta perspectiva, experimentul este de a proba calitatea produselor noastre", a mai spus aceasta. Potrivit Alexandrei Olaru, preparatele McDonald's "contin cantitati minime de conservanti care contribuie la siguranta produselor".

Biologii au o alta parere. "Preparatele de tip fast-food sunt tratate cu tot felul de aditivi alimentari pentru a rezista cat mai mult timp", sustine biologul Livia Nena. "Substantele folosite au menirea de a pastra aspectul produsului pe o perioada mai lunga de timp, dar nu si a calitatilor nutritive. Experimentul este o dovada in plus ca astfel de produse nu contin nicio proteina sau vitamina benefica organismului", mai spune aceasta. Dr. Nena afirma ca organismul depunde eforturi mari pentru a descompune astfel de alimente. "Faptul ca bacteriile din atmosferă nu au reusit sa distruga produsele pastrate timp de 6 luni arata efortul pe care organismul uman trebuie sa il depuna pentru a descompune un astfel de aliment".


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022414 (s)