News Flash:

Problemele sexuale ale femeii

17 Februarie 2011
3731 Vizualizari | 0 Comentarii
Dr Panaite Constantin Liviu
Necazurile sexuale ale femeii se refera la tulburari ale actului sexual sau probleme ale orgasmului. Vaginismul este cauzat de contractura ridicatorului anal (fascia pubo-coccigiana). Penetrarea este imposibila sau cu dureri atroce, neputandu-se efectua mai încolo de primii centimetri. Vaginul nu admite de altfel mai mult degetul decat penisul. Bolnava ramane cu "încapatanare" virgina, ceea ce defineste vaginismul primar. Vaginismul secundar trebuie considerat ca o dispareunie orificiala. Spectaculosul "penis captivus" pare ar fi mai putin rezultatul unei contracturi musculare, decat un edem pelvin perineal acut (prin alergie la sperma). Dispareunia este durerea legata de actul sexual. Bolnava este "permeabila", poate chiar avea orgasme vaginale, intricarea placere-durere creeaza o stare de confuzie. Durerea este foarte variabila ca sediu, intensitate, durata, cronologie, în functie de circumstantele în care survine.

Reflexul orgasmic

In frigiditatea partiala este vorba de femeia adulta care nu ajunge la orgasm, decat printr-o singura zona orgasmogena, vaginul ramanand "mut"; dar alte femei nu au decat orgasm vaginal si se declara "istovite" prin mangaieri clitoridiene. Frigiditatea totala este imposibilitatea de a atinge orgasmul prin manevre fiziologice deliberate, oricare ar fi zona erogena solicitata de partener sau de femeia însasi. Astfel definita, afectiunea pare destul de rara, multe din femei declarate anorgasmice ignorand experimentarea autoerotica. Frigiditatea capricioasa reprezinta un sindrom mult mai frecvent. Ca si la barbatii cu erectie capricioasa, reactia sexuala poate fi perturbata în functie de circumstante, de partener.

Probleme ale apetitului orgasmic

Diminuarea dorintei: Este habituala si tranzitorie în cursul unor afectiuni intercurente diverse (boli infectioase, hepatita). Poate sa secundeze o etiologie organica cronica: deficiente endocrinologice (menopauza, castrare), metabolice (diabet), senilitate.
Insoteste adesea numeroase psihopatii ca simptom "banal". Poate fi doar functionala: plictiseala fata de partener, rutina sexuala, conflicte relationale, cauze perturbatoare ale existentei. Exacerbarea dorintei este mult mai rara. Aceasta apare în conditii patologice precise: consum de droguri afrodisicace: dincolo de toxicitatea lor proprie ele provoaca obisnuit o delasare secundara; accese de nimfomanie, satiriozis: legate de bufee delirante tranzitorii, ele antreneaza mai mult solicitari coitale impulsive decat o multiplicare miraculoasa a capacitatilor orgasmice. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reflexul orgasmic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016236 (s)