News Flash:

Probleme nutritionale la bebelusi

19 Februarie 2013
1428 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a preveni riscul de alergii alimentare, se recomanda alaptarea pana la cel putin 6 luni. O introducere foarte progresiva a alimentelor in timpul diversificarii este, de asemenea, recomandata. Unele alimente ar trebui sa fie evitate, cum ar fi alunele, nucile, crustaceele. In cazul in care apare o alergie, eliminarea alimentelor in cauza este inevitabila.

Alte circumstante speciale: intoleranta la gluten. Aceasta este numita si boala celiaca. Glutenul este o proteina care se gaseste in faina de cereale, in special in grau, orz, ovaz si secara. Ea provoaca la copii diaree cronica si incetinire a cresterii. Intoleranta poate fi detectata printr-un test de sange. Aceasta pot fi gestionata / sprijinita printr-o dieta fara gluten.

Pentru sugarii prematuri, laptele matern este un aliment extrem de important. Perfect potrivit pentru stadiul de dezvoltare a copilului, este, de asemenea mai usor de digerat. Daca micutul tau nu poate sa suga, este internat in spital sau departe de tine, il poti hrani cu laptele tau (pe care il mulgi in prealabil si il pui in biberon). Regulile de igiena si depozitare a laptelui matern sunt foarte importante si de aceea este bine sa consulti personalul medical. Asigura-ti stimularea lactatiei, dupa nasterea copilului. O pompa de san va devenit indispensabila. Inainte de 3 ani, intre 20 si 30% dintre copii au carente de fier.
www.mamicamea.ro
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alergii alimentare alaptarea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021291 (s)