News Flash:

Primul Centru de Aptitudini Practice si Simulare in Medicina din Romania se gaseste la UMF Iuliu Hatieganu din Cluj

6 Iunie 2012
1257 Vizualizari | 0 Comentarii

Performanța în sistemul de învățământ medical se realizează prin investiții majore, iar un exemplu în acest sens este Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. Aici, în 2011, a fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice și Simulare în Medicină din România unde studenții, rezidenții și medicii specialiști dispun de oportunități pentru învățare și antrenament pentru toate nivelurile de practică medicală, în majoritatea disciplinelor.
Prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, decan al Facultăţii de Medicină  din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj a declarat pentru Sănătatea TV, că promovarea valorilor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu se face prin stimularea competiției, adică prin sprijinirea acelor studenți care doresc să facă performanță, prin acordarea anuală a unui număr de burse de studiu.
 
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu dispune de peste 600 de cadre didactice la aproximativ 8000 de studenți, rezidenți  și doctoranzi. În ceea ce privește studenții străini, facultatea din Cluj se mândrește cu cel mai mare număr de studenți din țară indiferent de specialitate. În opinia prof. univ. dr. Anca Dana Buzoianu, interesul studenților străini pentru învățământul medical românesc este este esențial, pentru o mai bună dezvoltare instituțională și culturală, deoarece aceștia sunt cei mai buni ambasadori.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013295 (s)