News Flash:

Prajiturile, checurile si biscuitii favorizeaza aparitia cancerului uterin

23 August 2011
2542 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu suedez, riscul de cancer uterin creste proportional cu consumul de dulciuri. Cercetarea, derulata pe parcursul unui deceniu, a inclus 60.000 de femei. Observand indeaproape obisnuintele lor alimentare, acestia au concluzionat ca cele care consumau de trei ori pe saptamana biscuiti, prajituri, checuri sau alte aluaturi dulci, aveau un risc cu 33% mai mare de a se imbolnavi de cancer al uterului. Cele care includeau in alimentatie si mai des dulciurile ajungeau la un risc de 42%, informeaza Daily Mail. 

10 sfaturi pentru a scapa de pofta de dulciuri 

Desi se cunoastea faptul ca acest tip de cancer este mai probabil odata cu cresterea in greutate, oamenii de stiinta de la Institutul Karoliska din Stockholm au vrut sa vada daca exista vreo legatura intre dulciuri si tumori. In mod interesant, s-a aratat ca dulciurile, in general, nu duc la cresterea acestui risc, cel putin daca nu sunt in exces, ci doar cele enumerate mai sus. Nicio influenta nu par sa aiba sucurile dulci, gemul sau marmelada (bineinteles, cu conditia sa nu fie consumate excesiv). 

Totusi, daca se depasesc 35 de grame de zahar pe zi - echivalentul a 7 lingurite - riscul de instalare a acestui tip de cancer creste cu 36%. 

Una dintre explicatii ar putea fi aceea ca creste nivelul estrogenului din organism, ceea ce s-a aratat ca duce la o crestere necontraolata a celulelor, o caracteristica a cancerului, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.  

5 lucruri mai putin stiute despre zahar
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1585 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021841 (s)