News Flash:

Prajitura cu bere, in topul preferintelor celor care iubesc licoarea pe baza de hamei

22 Iulie 2016
590 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu bere
Pentru iubitorii de bere, adaugarea acesteia chiar si intr-un desert, cu siguranta nu este o exagerare. Berea poate fi gasita in diferite retete cu pui, brânza, coaste sau aripioare. Asa ca daca este un ingredient excelent si pentru desert, de ce sa nu-l folosim? „Folositi bere neagra plina de aroma care va da un gust excelent", recomanda scriitoarea Tessa Kiros, care a inclus aceasta reteta in cartea sa despre bucataria portugheza "Piri Piri Starfish: Portugal Found", scrie latimes.com.
Ingrediente: 
¾ cana cu unt 
¾ cana cu zahar pudra 
esenta de vanilie 
3 oua 
o lingura cu lapte 
¾ cana cu bere neagra 
o lingura coaja de lamâie 
½ cana cu miere 
2,5 cani de faina 
o lingurita praf de copt 
o lingurita bicarbonat de sodiu 
o lingurita scortisoara 
½ cana cu nuci 
Se incinge cuptorul la 350 de grade Se unge tava cu unt, iar apoi se tapeteaza cu faina Se bat untul, zaharul si vanilia pâna devin o crema. Se adauga ouale pe rând, amestecând bine dupa fiecare, pentru a se incorpora cum trebuie. Se adauga  laptele, berea, coaja de lamâie si mierea. Se cern faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara, iar apoi se adauga peste compozitie. Se adauga nucile in aluat. Compozitia se toarna in tava si se coace 35 - 40 de minute, pâna devine aurie. Se lasa in tava sa se raceasca 10 minute, iar apoi prajitura cu bere poate fi servita.
sursa: adevarul.ro

bere desert
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1613 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032962 (s)