News Flash:

Pot avea copii femeile cu hepatita de tip B? Afla raspunsul medicului specialist

21 Februarie 2013
1560 Vizualizari | 0 Comentarii

Virusul hepatitei B (VHB) se transmite interuman prin contact cu sângele infectat sau cu secreţiile organismului. Aşadar, îl putem lua prin piercing, prin tatuaje, prin ace şi seringi contaminate, de la mamă la făt, pe cale sexuală, prin periuţa de dinţi.

Vaccinarea este principalul mod de prevenire a hepatitei B. Vaccinul este eficient doar în cazul persoanelor care nu au fost infectate anterior cu acest virus.Copiii sunt vaccinaţi împotriva hepatitei B în primele zile de la naştere. Pentru adulţi, există vaccinuri disponibile în farmacii, contra-cost.

Nu se transmite prin utilizarea în comun a grupului sanitar, a tacâmurilor, a veselei, prin sărut, strângere de mână sau mângâieri.

Care sunt simptomele care ne trimit la medic? Boala debutează cu manifestări digestive: dureri abdominale difuze, disconfort abdominal, greaţă, vărsături sau simptome asemănătoare unei boli reumatismale cum ar fi dureri articulare nesistematizate. Mai pot fi şi manifestări cutanate traduse prin erupţii pe piele sau neuropsihice, precum nervozitate excesivă, deficit de concentrare, insomnii, depresii.

Mamele infectate pot transmite virusul copiilor lor în timpul naşterii. De aceea se preferă cezariana, evident asociată cu vaccinarea nou-născutului şi respectiv cu administrarea prealabilă de imunoglobulină specifică anti-HVB la nou născut. Oricare ar fi situaţia, femeia respectivă nu va alăpta copilul.

Care este regimul de viaţă al unui pacient cu hepatită B?

Stilul de viaţă e afectat doar în cazul administrării unei terapii bazate pe interferoni. Atenţie, însă, indigestia de alcool şi fumatul dăunează sănătăţii, mai ales în astfel de situaţii.

Care este tratamentul?

Nu există un medicament care poate vindeca hepatita cronica B, dar există tratamente care ajută la prevenirea dezvoltării complicaţiilor severe sau a complicaţiilor care pun în pericol viaţa pacienţilor. Unele medicamente acţionează prin creşterea sistemului imunitar la infecţie. Tratamentul este gratuit.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

seringi contaminate vaccinarea mamele infectate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1493 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020793 (s)