News Flash:

Posibilitatile practice de reabilitare a edentatiei

3 Februarie 2011
6052 Vizualizari | 1 Comentarii
Protetica dentara reuneste toate acele substitute ce refac functiile pierdute prin absenta dintilor. In functie de numarul de dinti ramasi pe arcada, de tipul de complicatie care a intervenit, reprezentata de migrarea dintilor in plan vertical sau orizontal, un rol deosebit de important avand problemele articulare prezente, alegem restaurari fixe sau mobile. La succesul unei restaurari protetice contribuie in mod decisiv tipul de biomaterial utilizat si linia tehnologica abordata, alaturi de conduita terapeutica.

Astfel, restaurarile metalo-ceramice redau pana in cele mai mici detalii elementele morfologiei dentare, anuland imaginea de substitut. Mergand pe linia solutiilor nemetalice, ce ocupa din ce in ce mai mult teren in practica medicala actuala, restaurarile integral ceramice sau din ceramica pe zirconiu satisfac atat exigentele biomecanice, cat si cele estetice. Restaurarile fixe se aplica pe dintii ce limiteaza spatiul edentat, in functie de numarul dintilor absenti, numarul de dinti pe care se sprijina proteza fixa putand fi suplimentat in vederea realizarii unui echilibru biomecanic.

In situatiile clinice in care pacientul pierde un numar din ce in ce mai mare de dinti, exista posibilitatea protezelor mobile, care nu trebuie sa sperie pacientul, deoarece, prin diferitele tipuri de biomateriale actuale si prin varietatea formelor de design, indeplinesc toate cerintele unei foarte bune acceptari. Astfel, protezele scheletate, prin elementele de mentinere, sprijin si stabilizare, fac trecerea insesizabila, chiar pentru un ochi critic, de la restaurarea fixa la cea mobila. Un capitol separat din cadrul protezarilor revine protezarii pe implante, care pot fi ancorate în teritoriul restaurarilor fixe sau mobile, în functie de numarul si topografia implantelor aplicate. Nu trebuie sa uitam fatetele integral ceramice, aceste tipuri de restaurari minim invasive aplicate la nivelul fetelor vizibile ale dintilor, redand forma dintilor afectata de discromii, obturatii inestetice. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

protetica dentara absenta dintilor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

gogu  | #36
citeste ghidurile de practica in protetica dentara doamna chirurg si evalueaza bruxismul ca efect al prostiei
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1528 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020986 (s)