News Flash:

Popcornul este mai bogat in antioxidanti decat unele fructe si legume. Invata cum sa-l prepari pentru a fi sanatos

26 Martie 2012
1943 Vizualizari | 0 Comentarii

Popcornul are un continut scazut de grasimi si nu contine zahar, ceea ce inseamna ca, in conditiile prepararii fara adaugarea altor ingrediente, acesta are o valoare calorica foarte mica. Mai mult, ofera rapid satietate si pentru ca nu contine sodiu, floricele de porumb nu sunt o problema pentru bolnavii de inima.

Cercetatorii au mai descoperit inca un motiv pentru care popcornul trebuie inclus in dieta zilnica: cantitatea ridicata de antioxidanti. Pe parcursul unui studiu realizat la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, s-a observat ca acest aliment contine de cinci ori mai multi antioxidanti decat fructele si legumele, informeaza Daily Mail.

Rezultatele obtinute in laborator au aratat ca o portie de floricele de porumb contine in jur de 300 de miligrame de antioxidanti, substante necesare organismului de a lupta impotriva radicalilor liberi si care ofera organismului numeroase beneficii si protejeaza deteriorarea celulelor din organism. Pe langa antioxidanti, popcornul mai reprezinta si o sursa importanta de fibre.

Cu toate acestea, nutritionistii, citati de cotidianul britanic, spun ca din dieta zilnica nu ar trebui ca cele cinci portii de fructe si legume, recomandate zilnic, sa fie inlocuite cu floricele de porumb. Medicii spun ca popcornul este bogat in antioxidanti, dar sarac in vitamine si minerale, substante nutritive care se gasesc in fructe si legume.

Nutritionistii precizeaza ca floricele pot reprezenta o gustare ideala, tinand cont de faptul ca au un continut scazut de kilocalorii. Acestia spun ca alimentul isi pastreaza calitatile atat timp cat sunt preparate fara sare si grasime. Specialistii avertizeaza ca prin prajirea in ulei, floricelele isi dubleaza valoarea calorica, transformandu-le intr-un dusman al siluetei.  

Cele mai sanatoase floricele de porumb sunt cele preparate in masini speciale, insa nu in care se folosesc grasimi, ci in cele in care popcornul este realizat cu ajutorul aerului cald. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

popcornul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023786 (s)