News Flash:

Poluarea afecteaza gustul pestelui si al fructelor de mare

23 Decembrie 2014
942 Vizualizari | 0 Comentarii
Biologii marini au descoperi ca, din cauza poluarii, acidifierea oceanelor a crescut, iar acest lucru ar putea duce la modificarea gustului pestelui si al fructelor de mare.
Prezicerile specialistilor spun ca din cauza schimbarilor climatice nivelul de aciditate din apele oceanelor va creste, in timp ce pH-ul apei va scadea de la 8 la pH 7,5, iar acest lucru ar putea duce nu doar la modificarea structurilor osoase ale scoicilor sau ale crevetilor si la modificarea gustului acestora, ci si la disparitia lor treptata.   
Studiul, realizat de echipe de cercetatori de la Universitatea din Gothenberg si Universitatea Plymouth, a fost publicat in „Jurnalul de cercetare despre crustacee”.  

Beneficiile nebanuite ale uleiului de peste pentru sanatate 
Pentru stabilirea efectelor pe care le are aciditatea apei asupra fructelor de mare, expertii au pus sute de creveti Pandalus borealis in doua rezervoare cu apa si i-au lasat acolo trei saptamani. Într-unul din rezervoare, pH-ul apei era 8, acelasi nivel de aciditate pe care il au oceanele la momentul actual, iar in celalalt, pH-ul apei era 7,5, nivelul de aciditate pe care se preconizeaza ca il va avea apa oceanelor pana in 2100, potrivit adevarul.ro.     
Ambele tancuri au fost mentinute la 11 grade Celsius inainte de a fi apoi evaluate de 30 de cunoscatori, care le-au observat aspectul, textura si gustul, scrie „Daily Mail”. Scaderea pH-ul redus semnificativ scorul pentru aspect si gust, dar nu pentru textura. De asemenea, 63% din crevetii pusi in apa cu apa cu aciditate mai mare au murit in cele trei saptamani.  

Pestele, un foarte bun medicament pentru tulburarile stomacale
Rezultatele ar putea avea implicatii majore pentru industria fructelor de mare, deoarece numarul acestora va scadea, dar, de asemenea, se presupune ca va scadea si cererea, oamenii devenind tot mai putin interesati de crustacee din cauza alterarii gustului.   
Aceste schimbari duc la scaderea nivelurilor de carbonat de calciu in apa de mare, substanta chimica pe care fructe de mare populare cum ar fi crabii, crevetii, midiile, homarii, scoicile si stridiile se bazeaza pentru formarea cochiliilor lor.  

Cum se poate slabi intr-o saptamana mancand peste 
Deoarece multe dintre aceste specii sunt la capatul inferior al lantului trofic marin, sunt surse vitale de hrana pentru pesti si alte animale. Pe masura ce numarul lor se diminueaza, pestii mai mari si mamiferele marine vor lupta, de asemenea, pentru a gasi elementele nutritive de care au nevoie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biologii marini acidifierea oceanelor aciditate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040116 (s)