News Flash:

Plantele care lupta cu cancerul

26 Ianuarie 2014
2217 Vizualizari | 0 Comentarii
Experţii de la Universitatea de Stat Ohio au descoperit că apigenina poate bloca abilitatea celulelor canceroase de la san de a trăi mai mult decat celulele normale, oprind răspandirea lor şi făcandu-le mai sensibile la tratamentul medicamentos.
Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sunt cele mai abundente surse de apigenină, dar ea se mai găseşte în multe alte fructe şi legume din dieta mediteraneană.

Vezi si: Progresele medicale nu tin cancerul in loc. Numarul celor afectati de aceasta maladie se va dubla pana in 2030 
 
Apigenina, care funcţionează şi ca anti-inflamator, funcţionează într-o modalitate care sugerează că şi alţi nutrienţi ar putea avea efecte similare în îndepărtarea cancerului. Ea ajută proteinele să corecteze anormalităţile din ARN, care sunt responsabile pentru circa 80% din tipurile de cancer.

Vezi si: Medicamentele pentru fertilitate nu cauzeaza cancer 
 
"Acum ştim că trebuie să mancăm sănătos, dar în cele mai multe cazuri nu ştim de ce trebuie să facem asta exact. Aici vedem că efectul benefic asupra sănătăţii este atribuit acestui nutrient, cu mare impact asupra proteinelor. Apigenina restabileşte profilul normal în celulele canceroase. Este foarte important pentru strategiile de prevenire a cancerului", a declarat geneticianul molecular prof. Andrea Dosef, de la Universitatea de Stat Ohio.

Vezi si: Ai carii? S-ar putea sa te pazeasca de cancer 
 
Cercetătorii au descoperit că apigenina poate opri celulele canceroase să îşi anuleze propria lor moarte. Acum, ei testează dacă alimentele modificate pentru a conţine anumite doze de apigenină pot preveni cancerul la şoareci.
Rtv.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

musetel cancer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1984 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045671 (s)