News Flash:

Plagile cronice si terapia SoniFort

12 Decembrie 2011
3719 Vizualizari | 0 Comentarii

Orice rana care are perioada de vindecare peste 30 de zile poate fi considerata cronica. Aria de incidenta a plagilor cronice este destul de mare datorita cauzelor multiple (diabet, escare, arsuri, amputatii, ulcere, leziuni cutanate.etc). Ranile afecteaza buna desfasurare a vietii omului si in cazul absentei unui tratament adecvat viata omului poate fi pusa in pericol. 

Plagile cronice (ulcere de decubit, ulcere de gamba, plagi ale piciorului diabetic, arsuri, escare etc.) sunt o problema din ce in ce mai mare in ingrijirea zilnica a pacientilor si o mare provocare pentru cadrele medicale specializate, care cauta metode noi de tratament.

Desi exista o multime de factori etiopatogenici ai ulcerelor, cele mai frecvente cauze sunt:
- cauzele vasculare: insuficienta venoasa cronica (varice hidrostatice decompensate-2/3 din cazuri), insuficienta arteriala si afectarea vaselor mici (ulceratiile necrotice din diferite vasculite-periarterita nodoasa, colagenoze-ulcerul lupic sau sclerodermic, sindromul de anticorpi antifosfolipidici, microangiopatia diabetica, etc).
- cauzele nevasculare: ulcere posttraumatice, ulceratii infectioase, ulceratii neuropatice, ulcerul neoplazic (carcinom epidermoid, epiteliom bazocelular, melanom ulcerat, sarcom cutanat sau transformarea neoplazica a unui ulcer varicos vechi). Diabetul, afectiune cu o incidenta tot mai mare in lume, greu de controlat si imposibil de vindecat, este insotit adesea de o complicatie invalidanta - neuropatia diabetica care cauzeaza dureri si ulcere ale gambelor, pana acum practic "nevindecabile".

Un tratament nou, simplu si eficient pentru aceste afectiuni este terapia SoniFort. Vindecarea plagilor cronice se poate face cu ajutorul undelor de soc (ESWT - Extracorporeal Shock Wave Therapy). Terapia SoniFort, obtine rezultate excelente In lupta contra leziunilor cutanate acute si cronice. 

Undele de soc pot fi focalizate (utilizate pentru fragmentarea calcifierilor, distrugerea stratului de grasime etc.) sau radiale (pentru vindecarea plagilor, fizioterapie, stimularea recuperarii musculare, celulita etc.).

Efectele medicale ale undelor de soc se bazeaza pe urmatoarele efecte biologice:
- stimularea neovascularizatiei; 
- stimularea regenerarii tesuturilor; 
- cresterea metabolismului celular;
- efect antibacterian;
- cresterea productiei de colagen;
- decalcifierea fibroblastelor;
- detensionarea musculaturii;
- eliminarea rapida a substantei P (neuropeptid a carui functie principala este de a transmite durerea in sistemul nervos central); 
- schimbarea permeabilitatii membranei celulare; 
- reducerea demielinizarii nervoase la nivel local;
- stimularea factorilor de crestere (VEGF, BMP); 
- migrarea si diferentierea celulelor stem. 

Aparatul de ultima generatie, folosit pentru terapia cu unde de soc a plagilor si ranilor tesuturilor moi este dotat cu un reflector parabolic care permite furnizarea de unde acustice defocalizate (radiale) pe o suprafata mare a tesutului moale, cu o adancime redusa de penetrare. Aceste unde simple nu genereaza in mod normal durere si utilizarea lor nu necesita anestezie.

Mod de operare
Terapia SoniFort (ESWT) trebuie efectuata de catre un medic calificat si experimentat. In timpul sedintei de terapie, aplicatorul trebuie pozitionat cu grija pentru a evita structurile vasculare sau nervoase majore. Pozitionarea pacientului se face astfel incat aplicatorul sa poata fi orientat vertical pe zona selectata pentru tratament. Initierea procedurii se face dupa o atenta aplicare a gelului atat pe tegument cat si pe sonda pentru a facilita transmiterea undelor de soc si patrunderea lor in tegument.

Contraindicatii ale Terapiei SoniFort:
- leziuni maligne in aria de terapie
- anomalii anatomice in aria de terapie
- inflamatii acute in aria de terapie
- tratamente la nivelul capului, gatului si coloanei vertebrale
- coagulopatii
- stare de graviditate
- copii. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

plagile cronice terapia sonifort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6341 viz    0 com
11959 viz    1 com
3319 viz    0 com
3165 viz    0 com
3051 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1782 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054651 (s)