News Flash:

Placeri culinare daunatoare pielii

1 Ianuarie 2014
1290 Vizualizari | 0 Comentarii
Imaginile pot fi sugestive si ne inspira atunci cand vine vorba despre alegerea celor mai bune meniuri pro frumusete. Haideti sa comparam o fata muscand cu pofta dintr-o piersica proaspata si o alta, la fel de tanara si frumoasa, infulecand o saorma! Ce va sugereaza mai multa sanatate si frumusete? 
Evident, fructele inspira mai multa prospetime si vitalitate. Dar ele chiar aduc ingrediente ce sustin aceste stari. Este vorba despre antioxidanti, minerale, vitamine.
Pe de alta parte, ingredientele nesanatoase poate ca nu ataca imediat calitatea pielii, insa in timp, nu intarzie sa apara efectele negative : discromii, retentie hidrica si staza in anumite zone (de exemplu, a pleoapelor si cearcanelor), accentuarea desenului vascular, dereglarea secretiei de sebum.
Dintre alimentele consumate in exces, dulciurile rafinate, fainoasele, grasimile si alcoolul sunt cativa dintre cei mai mari dusmani ai frumusetii pielii.
Amidonul dauneaza pielii
Il gasim in faina alba, orez decorticat, cartofi, dar si in foarte multe produse unde este folosit ca adjuvant, ca sa ingroase, sa aduca un plus de gust si consistenta altor alimente prelucrate intens.
Din pacate, in organism si mai ales la nivelul sistemului digestiv, amidonul in stare pura produce disfunctionalitati, favorizeaza aparitia gastritei hiperacide si a colitei de fermentatie, deregleaza mecanismele de absorbtie a altor nutrienti.
La nivelul tesuturilor, amidonul determina inflamatie difuza si retentie. Astfel, se contureaza asa-numitele tesuturi pufoase, infiltrate, care atenteaza si la frumusetea pielii.
Carnea constipa
Multe dintre femeile care consuma zilnic carne au probleme de constipatie, iar acest lucru se poate reflecta si la nivelul tenului, care este mai cenusiu si mai tern, dar si asupra zonei periorbiculare, de asemenea mai intunecata.
Si exista destul de multe femei, mai ales adeptele regimului Atkins, care, pentru slabirea rapida si mentinerea pe termen lung, consuma frecvent carne, in detrimentul vegetalelor si fibrelor. Din pacate, consumul de carne in exces se insoteste si de o imunitate redusa si o sensibilitate hepatica marita. Iar de la un punct incolo, "carnivorii" au o tendinta si mai mare de a acumula tesut adipos si de a creste in greutate.
De altfel, multi nutritionisti considera ca de la animalele crescute rapid si industrial, provine o carne bogata in ingredienti toxici pentru organism, de la hormoni care influenteaza echilibrul propriu pana la pesticidele si chimicalele din furajele pe care acestea le consuma.
Dintre consecintele la nivel cutanat ale consumului excesiv de carne amintesc declansarea manifestarilor alergice si sensibilitatea tenului, produse mai ales de nitritii din carne, celulita (produsa de hormonii prezenti in carne), vergeturile, acneea, diverse tulburari hormonale cu consecinte la nivelul dermului.
Grasimile incarca tenul
Grasimile nesaturate din peste si uleiuri presate la rece reprezinta o optiune sanatoasa si ajuta sistemul cardiovascular sa se mentina tanar, incurajand colesterolul bun sa actioneze. Asta inseamna o buna hranire prin sange a tesuturilor periferice, un bun metabolism si deci o piele frumoasa si oxigenata.
In schimb, grasimile saturate, adica acelea din uleiul rafinat sau dublu rafinat, cele de origine animala, din lactate sau grasime animala, au efecte opuse, adica distructive, incarcand vasele mari de sange si fortand excesiv ficatul si vezicula biliara.
Consumul de grasimi saturate accelereaza procesul de imbatranire a vaselor de sange, conducand la aparitia unei multitudini de probleme de sanatate.
Cele mai frecvente boli produse de excesul de grasimi saturate, caci la ele ne referim, sunt cele cardiovasculare. La nivelul pielii, excesul de grasime poate deregla metabolismul lipidelor ce se poate exprima printr-un exces de sebum, depunerea subcutanata a grasimii sub forma lipoamelor, ca sa nu mai vorbim despre depuneri inestetice de grasime in zona gatului, barbia dubla, celulita, vergeturile, diversele boli de piele, bolile ficatului, litiaza si diskinezia biliara.
Dulciurile si frumusetea
In timp ce mierea si siropul de agave reprezinta combinatii de zaharuri (fructoza si zaharoza in special) cu aminoacizi, enzime si acizi organici, zaharul contine zaharoza, o substanta pura, care se metabolizeaza instantaneu, influentand dramatic secretia de insulina.
Cu cat esti o consumatoare mai infocata de dulciuri, cu atat pancreasul iti va fi supus la eforturi imense, pentru a pastra echilibrul glicemiei. Mai mult, numeroase lanturi metabolice (inclusiv cele ale grasimilor) sunt perturbate de consumul de zahar in diferite forme, ceea ce conduce, inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, la anumite afectiuni.
Apoi, daca esti o persoana innebunita dupa deserturi, vei avea o problema mai mare cu ridurile si cu patarea pielii decat prietenele tale, mai precaute la acest capitol. De ce? Pentru ca zaharul se dizolva in sange (glicemia este foarte usor de masurat – cu o intepatura minuscula) si astfel ajunge peste tot in tesuturi, interactionand cu fibrele de colagen, prin asa-numita glicozilare.
Efectul apare repede in timp: colagenul din piele se caramelizeaza si apar petele maronii, iar pielea isi pierde din elasticitate si devine flasca. Procesul este accentuat si de expunerea la ultraviolete. (sursa: csid.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

proaspata sanatate prospetime vitalitate antioxidanti minerale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013767 (s)