News Flash:

Pericolul din carnea de peste

18 Aprilie 2016
5000 Vizualizari | 0 Comentarii
peste
Sistemul de aparare al corpului uman poate fi afectat de o serie de poluanti organici prezenti in special in peste, dupa cum arata rezultatele unui nou studiu. „Este foarte important sa ne asiguram ca pestele contaminat nu ajunge in farfuriile noastre”, spune unul dintre autorii cercetarii.

Studiul, publicat in revista Science Advances, este primul care identifica modul in care substantele chimice si pesticidele blocheaza o proteina cheie, responsabila cu capacitatea corpului uman de a elimina toxinele. Este vorba despre P-glycoprotein, care distruge toxinele din organism. Functionarea acestei proteine este oprita de poluantii de natura organica, care se gasesc tot mai frecvent in carnea de peste. 
Acest fapt nu este o noutate. Specialistii in sanatate au mai avertizat populatia cu privire la riscul existent.
S-au pornit chiar si campanii in care se reclama eliminarea acestui tip de poluanti din mediu, astfel incât sa nu mai intre in contact cu lucruri care sa poata afecta, ulterior, omul. 

Beneficiile nebanuite ale uleiului de peste pentru sanatate
 
Daca pâna acum oamenii de stiinta nu reusisera sa identifice cu certitudine modul in care acesti poluanti reuseau sa afecteze omul, acum pare ca au gasit o explicatie. Pesti prinsi din Golful Mexic de pe coasta Louisianei, au fost analizati si in corpul lor s-a gasit o concentratie ridicata de poluanti, care pot cauza cresteri ale nivelului de P-glucoproteina din corpul uman.
Cercetatorii se asteapta ca aceasta problema sa existe si in cazul altor tipuri de carne si chiar in lactate. 

poluanti organici peste pestele contaminat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030166 (s)