News Flash:

Perele, un balsam pentru tubul digestiv. Vezi si alte beneficii

24 Octombrie 2011
2973 Vizualizari | 0 Comentarii

Zemoase si intens parfumate, perele au in compozitia lor fructoza din belsug, cel mai dulce zahar natural de care creierul are nevoie mai ales, in perioadele de stres. Calciul, fosforul, potasiul, vitaminele din grupul B fac ca aceste fructe sa aiba efect sedativ asupra sistemului nervos. Iata cateva beneficii ale perelor

1. Perele sunt si bune remineralizante, diuretice, depurative, laxative, motiv pentru care sunt recomandate ca adjuvant in tratarea asteniei, anemiei, gutei, durerilor articulare.

2. Perele pastreaza colesterolul in limite normale, ajuta la mentinerea greutatii, stimuleaza imunitatea daca tinem cont ca aceste fructe dulci si zemoase au in compozitia lor vitaminele A, B1, B2, E, C, caroten, acid folic. 

3. Perele sunt un adevarat balsam pentru tubul digestiv. Fiind bogate in sorbitol, perele au un oarecare efect laxativ, ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal dar nu provoaca diaree, asa cum adesea, se spune. Pot provoca un deranjament stomacal in combinatie cu apa rece si multa sau cu laptele, dar acest lucru este valabil pentru toate fructele, nu numai pentru pere. 

4. Perele pot fi un remediu excelent impotriva asteniei de toamna, care se manifesta prin dureri de oase si articulatii care adesea, se umfla, dureri de cap, insomnie, ameteli, lipsa de energie si a chefului de viata. 

5. Consumate proaspete si, cu tot cu coaja, decojirea se recomanda doar persoanelor cu stomac foarte sensibil, perele au efect laxativ si depurativ. Sucul de pere care se obtine cu ajutorul storcatorului de fructe regleaza digestia dar, in acelasi timp, trateaza tusea si astmul. 

6. Vinul de pere care, foarte simplu, se poate prepara in casa, este recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita. Se taie o jumatate de kg de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert, intr-un vas de inox, un litru de vin alb, natural, netratat. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand cantitatea de vin scade la jumatate. Dupa racire, se strecoara si se pastreaza la rece in sticle bine astupate. Se iau cate 25 de ml, dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun. 

7. Decoctul din pere uscate se consuma, de obicei, indulcit cu miere de albine si are efect antiseptic si diuretic.

8. Consumul regulat de pere ajuta la combaterea cancerului de colon.

9. De asemenea, s-a constatat ca efectul antioxidant al perelor protejeaza impotriva aparitiei degenerescentei maculare legata de varsta, boala ce afecteaza retina, provocand de multe ori orbirea.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

perele
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019990 (s)