News Flash:

Pentru astazi, zi de mare sarbatoare: peste la cuptor cu legume

25 Martie 2016
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
In fiecare an, pe 25 martie, crestinii ortodocsi sarbatoresc Buna Vestire, iar cei care au postit au dezlegare la peste. Asa ca, pentru o astfel de zi va propunem sa pregatiti peste la cuptor cu legume.

Ingrediente
bucati de peste: crap, macrou, salau, alegeti ce va place
4 linguri ulei
o ceapa medie
2 catei de usturoi
1 ardei rosu
1-2 morcovi
telina cat un ou mic (sau 1-2 tije de telina)
400 de ml. de rosii in bulion (rosiile si sucul)
200 de ml. de vin alb
3-4 linguri de faina
10 boabe de piper
2 foi de dafin
cimbru
sare, piper macinat
verdeata tocata pentru presarat (patrunjel si cimbru, dupa preferinte)

Macroul scade trigliceridele. Vezi si alte beneficii ale acestui peste

Mod de preparare

Sarati si piperati bucatile de peste, apoi le dati prin faina. Incingeti intr-o tigaie uleiul si puneti pestele la rumenit, pe ambele parti. Dati-l deoparte si in aceeasi tigaie adaugati ceapa tocata, telina tocata marunt, usturoiul zdrobit si ardeiul taiat fasiute.

Caliti legumele pana incep sa se inmoaie, amestecand constant, apoi adaugati si morcovii curatati si taiati rondele. Se adauga 2-3 linguri de vin si se inabusa legumele timp de 5-6 minute. Se ia de pe foc tigaia cu legume si se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Intr-un vas de sticla asezati toate legumele, iar deasupra bucatile de peste. Turnati sucul de rosii si adaugati si rosiile tocate marunte, apoi turnati restul de vin in vas. Se adauga boabele de piper, frunzele de dafin rupte in bucati si cateva ramurele de cimbru.

Acoperiti vasul cu capacul - daca nu aveti un vas de sticla cu capac folositi o tava mai adanca si o acoperiti cu folie de aluminiu - si dati la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru 45 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se indeparteaza capacul si se mai lasa in cuptor pana cand se rumeneste preparatul deasupra.

Se serveste pestele cald, presarat cu verdeata tocata, alaturi de o portie de legume din tava, cu mamaliga sau cartofi natur. Optional, se poate stropi cu mujdei de usturoi.

Beneficiile consumului de peste alb

sursa: retetecalamama.ro

buna vestire ingrediente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1679 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032689 (s)