News Flash:

Pateul pe care il cumparam din comert este otravitor

20 Iulie 2016
877 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC) arata ce contine unul din cele mai consumate alimente. De exemplu, pateul de gasca are numai 5% ficat de gasca (un varf de cutit de ficat la o cutie), iar apa este ingredientul principal in trei din 10 pateuri, in timp ce in peste 80% sunt nitriti.
Studiul mai arata ca multe sortimente de pate contin piele, carne separata mecanic, resturi de salam maruntite, proteine animale de porc, dar si lactice sau din ou (prafuri), mai multe tipuri de amidon, faina, coloranti naturali din sange si suc de sfecla rosie, diverse extracte si alcool.

Cum sa faci cel mai bun pate de casa 
Top pateuri dupa continutul de ficat in 100 grame de produs
Top 10 pateuri de ficat de porc
1. Tulip (Danemarca)- 46%;
2. Bucegi (Scandia) – 45%;
3. Ardennes (Mega Image) –41%; produs
4. Campagne (Franta) – 40%;
5. Zimbo – 31%;
6. Antrefrig (Hame), Moldova in bucate(Vascar) – 30%
7. Campagna (Franta) –29,38%;
8. Viva (Scandia),Vascar – 26%;
9. C+C – 25,6%;
10. Auchan, Jensen’s (Germania) – 25%.
Top 5 pateuri de ficat de pui
1. Capricii si Delicii (Prefera Foods) – 40% ficat de pui si 5% ficat de gasca/ rata;
2. Capricii si Delicii (Prefera Foods) – 35% ficat de pui si 10% ficat de curcan;
3. Campofrio (Group Caroli), Vascar – 30%;
4. Viva (Scandia), Vascar – 26%;
5. Carrefour – 22%.
Top 4 pateuri de ficat de rata
1. Vascar - 26%;
2. Delpeyrat (Franta), Mousse de Conard (Belgia) - 20%;
3. La Piara (Spania) - 17%;
4. Jensen’s (Germania) - 15%.
Top 3 pateuri de ficat de curcan
1. Vascar – 26%;
2. Hame Select – 25%;
3. Bucegi Junior (Scandia) – 20%.
Top 2 pateuri de ficat de gasca
1. Hame Select – 25%
Aditivii
- 28% dintre pro dusele analizate contin caragenan;
- 37% sunt colorate cu carmin;
- 49% contin monoglutamat de sodiu si 5-ribonucleotide disodice
- 83% contin nitrit de sodiu. Specialistii APC atrag atentia ca substantele chimice si aditivii alimentari folositi in compozitia acestui tip de produs pot duce la aparitia unor afectiuni medicale, mai ales daca pateul este consumat constant si pe termen lung.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimente pateul ficat aditivii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1812 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022980 (s)