News Flash:

Parfumul comestibil - se pate turna si pe mancare

27 Octombrie 2017
432 Vizualizari | 0 Comentarii
Un parfum comestibil, cu miros de lavanda si menta salbatica, a fost lansat in Romania. Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival gastronomic, Alba Carolina Food Fest, desfasurat la Alba Iulia. Initiatorul este chef Cosmin Toma, un bucatar cunoscut pentru faptul ca îi place sa inventeze retete culinare.

"Vert de Toma", un parfum atat pentru corp, cat si pentru mancare. Este preparat din lavanda, busuioc, menta, apa de la izvorul din incinta manastirii Rîmet, precum si un ingredient secret, a declarat, pentru agerpres, chef Cosmin Toma. Acestuia i-a venit ideea în urma cu cateva luni de a realiza un parfum comestibil. Clientul se poate si parfuma, daca vrea, sau sa-l pulverizeze peste mancare.

Cosmin Toma a mentionat ca parfumul este indicat pentru preparate precum piept de rata cu fructe de padure, cotlet de porc cu pere si deserturi.

Ce parfumuri cunoscute iti pot schimba starea de spirit

"Am experimentat parfumul pe clientii unui restaurant din Sebes. Sa stiti ca lumea îl foloseste", a spus Toma. El a precizat ca intentioneaza sa înregistreze la OSIM atat continutul parfumului, cat si sigla inscriptionata pe sticluta acestuia.

Cine este Cosmin Toma
Cosmin Toma, participant de-a lungul timpului la diverse competitii, expozitii cu specific culinar, inclusiv show-uri de televiziune - el însusi prezentator si realizator la o televiziune locala, este un bucatar care nu duce lipsa de creativitate si inventivitate. Printre retetele sale inedite se numara "Sarmale întoarse", "Desert din vanilie servit în intestin de porc", sau "Ghiveci cu flori".

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

parfum comestibil lavanda menta salbatica bucatar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020741 (s)