News Flash:

Paraguayos, fructul exotic care se gaseste in magazinele de la noi, detroneaza piersica romaneasca. Ce are atat de special

26 Iulie 2013
5107 Vizualizari | 0 Comentarii
paraguayos
Arata ca niste gogosi portocalii, netede si au calatorit pana la noi tocmai din Spania, unde sunt cunoscute sub denumirea de paraguayos. Romanii le-au numit piersici plate si, in ciuda pretului destul de piperat, nutritionistii spun ca merita incercate. Sunt mai dulci decat piersicile de la noi, mai mici, cat sa-ti incapa in causul palmei, si nici nu dau la fel de multa aciditate la stomac.
Desi aceste fructe cresc in China inca de la inceputul secolului XIX, strainii au inceput sa le cultive din anii 2000, iar de atunci delicatesele au inundat pietele din toata lumea. In 2005, au devenit populare printre copiii britanicilor, care le luau drept gogosi, dar si datorita cojii netede, fara puf, cum au piersicile obisnuite, potrivit doctorulzilei.ro.
Adultii care le-au incercat spun ca piersicile plate au un gust deosebit, cu tenta de migdale, ca lasa mai putina zeama si ca pulpa se desprinde usor de coaja, lucru care exclude efectul de “maini lipicioase”.
Specialistii merg chiar mai departe, adaugand ca piersicile plate sunt mai scazute in acid, ceea ce la face mai “prietenoase” cu stomacul. De altfel, ele sunt recomandate pacientilor suferinzi de colon iritabil, carora puful piersicilor normale le declanseaza usturime, arsuri si dureri.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

paraguayos piersici plate dulci aciditate stomac
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1958 (s) | 23 queries | Mysql time :0.056500 (s)