News Flash:

Painea violet, un nou superaliment

18 Aprilie 2016
1179 Vizualizari | 0 Comentarii
painea violet un nou superaliment
Profesorul nutritionist Zhou Weibiao de la Universitatea Nationala din Singapore a inventat painea violet. El si-a dorit sa realizeze o paine care sa aiba o textura similara celei albe, dar sa fie mai sanatoasa decat aceasta. „Provocarea a fost daca am putea schimba formula de realizare, fara a schimba textura neteda pe care o are painea alba si pe care oamenii pe iubesc atat de mult”, a spus profesorul Zhou Weibiao.
Ingredientul special al acestui superaliment sunt antocianii din orezul negru. Pigmentul natural se gaseste in struguri, afine, prune, vinete si este bogat in antioxidanti, cu efecte benefice in prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare, cerebrale, precum si a obezitatii si a diabetului zaharat. Ideea-cheie este eliberarea lenta de energie, astfel incat organsimul sa poata utiliza aceste calorii pe o perioada mai lunga de timp. Franzela rezultata a fost una cu o tenta violet, bogata in antioxidanti si fara aditivi. Antocianii au incetinit, de asemenea, rata de digestie cu 20 la suta.

Scapa de kilogramele in plus cu dieta cu paine
 
Nutritionistii spun ca painea alba este facuta din faina rafinata si are o proasta reputatie pentru sanatatea umana. Potrivit lor, continutul bogat de carbohidrati ofera un indice glicemic ridicat si are un nivel relativ scazut de fibre si minerale. Painea a fost facuta luand antociani din orez negru si infuzandu-i in compozitia pentru painea alba. Acesti antociani, care apar in mod natural in anumite fructe si legume, dau culoarea violet si actioneaza ca antioxidanti. Datorita pigmentilor naturali si altor caracteristici (solubilitatea in apa si lipsa de toxicitate), acestia sunt utilizati pentru a inlocui colorantii sintetici in industria alimentara si a bauturilor.
Dovezile stiintifice au relevat faptul ca antocianii sunt benefici pentru sanatatea noastra. Consiliul European de Informare Alimentara (EFIC) numeste antocianii flavonoide, substante prezente in plante, legume si fructe, cu efecte antioxidante, antiinflamatoare, antivirale si antihistaminice.

Slabeste usor cu paine prajita
 
Profesorul Weibiao spune ca digestia painii violet este cu aproximativ 20% mai lenta, in comparatie cu cea a painii albe, din cauza unei reactii chimice intre enzimele din orezul negru si amidonul din paine. Prin urmare, energia este eliberata pe o perioada mai lunga de timp, iar indicele glicemic este mai mic. Si chiar daca numarul de calorii este identic cu al painii albe, sentimentul de satietate dureaza mai mult timp. Aceasta paine ar putea, asadar, sa fie o gustare sanatoasa, precum si o optiune buna pentru diabetici.
Cercetatorul a precizat, de asemenea, ca 80% din proprietatile antioxidante ale antocianilor sunt pastrate chiar si dupa prepararea painii la o temperatura de 200°C. Profesorul Weibiao mai spune ca painea violet, care nu este inca disponibila in magazine sau online, va fi mai scumpa decat painea traditionala. El a fost deja contactat de mai multe grupuri din industria alimentara. Omul de stiinta si echipa sa au lucrat timp de un an la acest proiect de paine violet. Rezultatele au fost publicate in octombrie 2015, in mai multe reviste stiintifice, inclusiv de chimie alimentara.

Slabeste intr-o saptamana cu dieta cu paine prajita
 
sursa: descopera.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

universitatea nationala singapore painea violet paine superaliment
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030588 (s)