News Flash:

Painea prajita nu te ajuta sa slabesti

12 August 2011
5350 Vizualizari | 0 Comentarii

Painea contine vitamine, fibre si minerale esentiale organismului, este o sursa importanta de carbohidrati cu ardere lenta, fapt care ajuta la mentinerea constanta a glicemiei, si asigura energie organismului. Cu toate acestea, nutritionistii afirma ca acest aliment trebuie mancat cu moderatie - maxim 2 felii de paine la o masa, deoarece ingrasa.

Cei care credeau ca painea prajita nu are efect asupra siluetei, se inseala. "Painea ingrasa la fel de mult, indiferent daca este graham, de secara, alba sau prajita, desi painea integrala si graham contin de doua ori mai multe fibre decat cea alba. In plus, chiar daca este prajita, ingrasa la fel de mult ca painea proaspata alba, pentru ca prin prajire se pierde doar apa, dar caloriile raman aceleasi", spune dr. Mihaela Bilic.

Nivelul de vitamine si minerale din painea alba
In plus, painea are un indice glicemic ridicat, motiv pentru care este recomandat sa elimini din alimentatie painea alba, deoarece este fabricata din faina rafinata. Cea mai buna este painea din faina integrala, din faina de secara care, desi au un continut caloric mai ridicat decat cea alba, ofera rapid senzatia de satietate.

Nutritionistii mai precizeaza ca painea alba contine de trei ori mai putine vitamine si oligoelemente, iar magneziu, calciu si fosfor - de cinci ori mai putin - decat painea integrala. Procesul tehnologic de macinare a graului scade calitatea nutritiva a painii. Astfel, in faina alba mai raman mici cantitati de vitamina B1, acid pantoenic, acid folic, fier, cupru, zinc si magneziu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

painea painea prajita painea ingrasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1497 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011635 (s)