News Flash:

Oul hiperimun, alimentul care are puterea unui antibiotic

12 Mai 2016
2419 Vizualizari | 0 Comentarii
O ferma de pasari din Romania, pe care cercetatorii companiei Romvac o tin inca secreta, pana la obtinerea unor brevete care sa le ateste meritele, produce un super-aliment pentru imunitate. Este vorba de oul hiperimun care, desi arata ca un ou obisnuit, are putere de antibiotic.

Totul a pornit in 2010, cand echipa de cercetatori de la Romvac, cel mai mare producator de vaccinuri veterinare din Romania, a inceput colaborarea cu medicii de la Spitalul de Boli Infectioase "Matei Bals". Acestia au recoltat cele mai periculoase bacterii de la pacienti care nu raspundeau la tratamentul cu antibiotice. Mai departe, cei de la Romvac au facut vaccinuri cu care, mai apoi au imunizat gainile de laborator. Rezultatul? Toata informatia privind bacteriile rezistente la antibiotice au fost transferate in galbenusul de ou sub forma imunoglobulinei Y (IgY, anticorpi produsi in mod natural de gaina).

"Munca echipei noastre de la Romvac a facut sa putem izola imunoglobulina, sa o extragem si apoi sa facem din ea gama Imunoinstant, o gama de suplimente alimentare se pot trata, tintit, exact acele infectii cu bacterii care nu raspund la antibiotice. Avem deja 18 produse pentru diferite bacterii, iar daca pacientul are un alt tip de infectie, pe baza analizelor si a probelor recoltate, putem produce tratamentul personalizat", declara directorul general al Romvac Company, Constantin Chiurciu.

6 alimente cu efect antibiotic

Puterea oului hiperimun
In afara de suplimentele alimentare, cercetatorii de la Romvac au reusit sa creeze si ceea ce se numeste oul hiperimun, adica un produs alimentar care, prin intermediul unei cure facute timp de o luna, imunizeaza organismul impotriva celor mai periculoase bacterii, inclusiv Escherichia coli (cea care a infectat bebelusii din judetul Arges), Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumonia, Escherichia coli, Staphylococcus pneumonia, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium.

Creatorii sai spun despre acest ou ca reprezinta un sprijin imunitar pentru organism si ca se poate administra la orice varsta, inclusiv gravidelor sau mamelor care alapteaza.

"Ouale sunt produse de gaini obisnuite, intr-o ferma autorizata din Romania, dar al carei nume am convenit sa nu il facem inca public din motive ce tin de faptul ca noi am depus sase brevete de inventie pentru munca noastra la Romvac. Pana nu se finalizeaza formalitatile, ne straduim sa pastram cat mai multe aspecte logistice pentru noi din teama ca tot ce am descoperit noi sa nu fie apoi insusit de altii", explica Constantin Chiurciu.

Ou hiperimun se prepara prin introducerea lui ca atare, in apa clocotita (100°C) si fierbere timp de 4 minute, dupa care se introduce rapid sub jet de apa rece. Dupa fierbere, galbenusul trebuie sa fie moale.
Oul poate fi consumat si sub forma de sodou, amestecat cu lapte caldut si miere, fie integral (pentru persoanele care tolereaza albusul), fie numai prin folosirea galbenusului.

Cura de imunizare dureaza minim 30 de zile, timp in care se consuma cate un ou, zilnic. La persoanele cu varsta de peste 65 de ani sau cu afectiuni cronice, consumul oului se poate face in mod sustinut, timp indelungat.

sursa: fabricadecarne.ro

romvac oul hiperimun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1392 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029211 (s)