News Flash:

Ouale de prepelita: sanatate in 12 grame

23 Decembrie 2010
6178 Vizualizari | 0 Comentarii

Desi este de 5 ori mai mic decat oul de gaina, oul de prepelita are in compozitie de 15 ori mai multa vitamina B2, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 7,5 ori mai mult fier si de 5 ori mai mult fosfor.


Potrivit cercetarilor efectuate in laboratoare, forta curativa a oului de prepelita se datoreaza continutului sau ridicat de substante active. Oul de prepelita are proprietati afrodisiace, antialergice, antitoxice, hipotensive, revigorante, antiastmatice si antianemice. Datorita fosforului continut, oul de prepelita este indicat intern in impotenta sexuala. Cura de oua de prepelite da rezultat si in caz de astm bronsic, rinita alergica, hipertensiune arteriala, ulcer gastric, anemie feripriva, toxemie, nevroza astenica si friabilitatea unghiilor.

Mod de administrare  
Se administreaza crude, de 3 ori pe zi, intre mese. Daca nu tolerati ouale crude, le puteti combina cu sucuri de legume si fructe. Cura se desfasoara dupa urmatoarea schema: in prima zi 1 ou, a doua zi 2 oua, a treia zi 3 oua si tot asa, pana se ajunge la 8 oua pe zi, dupa care se scade doza treptat dupa aceeasi schema. Tratamentul poate fi reluat dupa doua saptamani.

Oul de prepelita se administreaza si extern impotriva eczemelor si seboreei. Se unge zona afectata cu continutul oului bine omogenizat intr-un pahar.

Informatii nutritionale
Calorii oua de prepelita - 158 kcal/100gr
Grasimi saturate - 3.56 gr
Grasimi polinesaturate - 1.32 gr
Grasimi mononesaturate - 4.32 gr
Colesterol - 844 mg


informatii nutritionale
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1511 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020461 (s)