News Flash:

Orezul brun in lupta impotriva diabetului

10 Decembrie 2010
5978 Vizualizari | 0 Comentarii
Orezul brun in lupta impotriva diabetului
Inlocuind orezul alb din alimentatie cu cel brun poti reduce riscul de a suferi de diabet de tip 2, sustin oamenii de stiinta americani.

Cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard a descoperit ca prin consumul saptamanal de doua sau mai multe portii de orez brun poti reduce cu 11% riscul de diabet tip 2. Pe de alta parte, dieta bogata in orez alb (5 sau mai multe portii pe saptamana) favorizeaza dezvoltarea afectiunii, crescand riscul de diabet cu 17%, sustin coamenii de stiinta.

Una dintre posibilele explicatii este ca orezul alb creste nivelul de zahar din sange. "Indexul glicemic ridicat al orezului alb poate fi consecinta procesului de rafinare. O alta consecinta este ca prin rafinare pierde din continutul de fibre, vitamine, magneziu si alte minerale, iar multe dintre acestea au rol protector impotriva diabetului," explica cercetatorii. Acestia recomanda inlocuirea orezului alb si a altor produse rafinate cu orez brun pentru prevenirea diabetului.

Orezul integral
contine complexul vitaminic B (mai ales B6), vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacina, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, are mai multa fibra si mai multi acizi grasi esentiali nesaturati. Substantele care fac orezul hranitor sunt depozitate preponderent in straturile superioare, care sunt inlaturate in timpul prelucrarii si rafinarii. Inlocuind cerealele rafinate, precum orezul alb, cu cele integrale, inclusiv orezul brun, reprezinta un pas important in prevenirea diabetului, sustin cercetatorii. Este recomandat ca cel putin jumatate din carbohidrati sa provina din cereale integrale. Statisticile arata ca peste 70% din orezul consumat in tarile dezvoltate este alb.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

orezul integral
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1583 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014409 (s)