News Flash:

Obiceiuri banale care pot favoriza aparitia cancerului

5 Octombrie 2016
2272 Vizualizari | 0 Comentarii
Cancer
S-a dovedit ca fumatul si alcoolul in cantitati exagerate au un efect nefast asupra corpului si creeaza terenul propice pentru dezvoltarea cancerului. Insa, poate nu te-ai gandit ca pana si consumul moderat de alcool creste riscul de cancer, ca tigarile electronice nu sunt solutia inofensiva pentru a renunta la fumat sau ca prin prepararea carnii la gratar se formeaza anumite substante care au efect cancerigen.
Iata cateva obiceiuri banale care pot favoriza aparitia cancerului in timp:
Consumi alcool in cantitati moderate, fara sa exagerezi
Se pare ca alcoolul, chiar si atunci cand este consumat in cantitati moderate, creste riscul de cancer la ficat, gura, gat, laringe, esofag, colon/rect, san si stomac. "Exista dovezi foarte clare care indica faptul ca alcoolul creste riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase in multe zone ale corpului", avertizeaza medicul Jennie Connor, citat de publicatia sciencealert.com  
De asemenea, un studiu citat de publicatia The Telegraph arata ca femeile care consuma 5 grame de alcool pe zi au un risc cu 40% mai ridicat de a face cancer la san.
Folosesti tigarile electronice ca sa te lasi de fumat
Numeroase studii au scos la iveala faptul ca vaporii care contin nicotina din tigarile electronice sunt foarte periculosi, deoarece pot duce la formarea formaldehidei, un agent cancerigen. O alta cercetare prezentata la Congresul European de Cardiologie care a avut loc anul acesta la Roma, arata ca tigarile electronice au un efect devastator asupra vaselor sanguine si cresc riscul de boli cardiovasculare, scrie publicatia britanica DailyMail.
Petreci prea mult timp stand jos si nu faci deloc sport
Un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute arata ca persoanele sedentare au un risc mult mai mare de a dezvolta cancer colorectal, endometrial si pulmonar. Chiar daca prin natura jobului esti nevoita sa-ti petreci mult timp stand la birou, este important ca dimineata sau seara sa incluzi macar o jumatate de ora de sport in programul tau. Acest lucru are un efect spectaculos asupra sanatatii si scade riscul de inflamatii in corp care pot sa declanseze boli grave.
Obisnuiesti sa consumi zilnic sucuri carbogazoase
Sucurile carbogazoase dubleaza riscul de a face cancer la fiere, se arata intr-un studiu recent publicat in Journal of the National Cancer Institute si citat de DailyMail. In urma unui studiu extins pe 13 ani de zile, care a analizat peste 70.000 de subiecti, s-a constatat ca prin consumul a doua bauturi carbogazoase pe zi riscul de cancer la colecist se dubleaza. Practic, specialistii de la Karolinska Institute din Suedia au observat ca persoanele care obisnuiesc sa consume zilnic sucuri au un risc cu 79% mai mare de a face cancer la fiere, in comparatie cu cele care se feresc de aceste bauturi sau le consuma doar ocazional.
Mananci prea multa carne
Peste 800 de studii atesta faptul ca o dieta bogata in carne rosie si mezeluri creste riscul de cancer. Avertismentul a fost facut si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care recomanda un consum mai mic de carne si includerea in meniul zilnic a unei cantitati mari de fructe si legume proaspete. "Pentru fiecare individ riscul de a face cancer la colon in urma consumul de carne ramane mic, insa este foarte clar ca acest risc creste pe masura ce consuma o cantitate mai mare de carne", explica medicul Kurt Straif citat de medicaldaily.com
Folosesti odorizante pentru camera si masina
Din cauza substantelor chimice, odorizantele pentru camera sau masina pot sa-ti puna in pericol sanatatea.
Unele dintre ingredientele de baza sunt acetildehida, formaldehida, ftalatii, substante extrem de toxice si care s-au dovedit a fi cancerigene.
Consumi des carne la gratar
Chiar daca ai crezut ca varianta unui gratar facut afara este mai sanatoasa, se pare ca lucrurile nu stau deloc asa. Cu cat va sta mai mult pe gratar, va intra in contact direct cu flacara deschisa si va avea zone de carne arsa, cu atat riscul de a dezvolta substante cancerigene este unul mai mare, avertizeaza Institutul American pentru Cercetarea Cancerului. 
Prin prajire in ulei la temperaturi ridicate sau prin expunerea carnii la flacara deschisa se formeaza anumite substante care s-au dovedit a fi mutagenice, ceea ce inseamna ca provoaca modificari la nivelul ADN-ului, crescand riscul de cancer. Acest lucru nu are legatura cu tipul de carne folosita, ci cu modalitatea de preparare a ei. 
sursa: eva.ro

fumatul alcoolul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1318 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027992 (s)