Local

Ticu Isarie – santajistul din fruntea Tele’M

Publicat: 22 feb. 2000
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Ticu Isarie - santajistul din fruntea TeleM
1

Gratie postului de televiziune pe care il conduce, Ticu Isarie – presedintele postului de televiziune Tele’ M Iasi – isi permite sa atace, alaturi de Constantin Simirad, pe toti cei care dezvaluie afacerile paguboase ale Primariei Iasi.

Cooperativa de interese dintre cei doi este probata de faptul ca, in decurs de cinci ani, Primaria Iasi a dat spre inchiriere peste 1.000 de metri patrati postului de televiziune amintit, cu o chirie de 50 de lei pe metru patrat. Chiar si in aceste conditii, Tele’ M nu a platit chiria. In contractul de inchiriere, unul din articole stipula faptul ca primariei i se vor acorda, gratuit, trei ore de emisie pe saptamana, conform unui articol trecut, in pix, de catre primarul Simirad.

Pe langa toate acestea, emisiunile Tele’M nu respecta legea audio-vizualului. Grilele de emisie, schimbate o data la cateva saptamani, nu se regasesc in emisia propriu zisa; cat despre cele doua ore de emisie zilnice, din „productie proprie”, sunt asigurate de nesfarsitele reluari ale emisiunilor in care Simirad este vedeta. De altfel, profesionalismul ce caracterizeaza Tele’ M – de la asistenta de regie si pana la presedintele postului, adica unul si acelasi Ticu Isarie – se poate aminti de faptul ca, acum cativa ani, Ticu Isarie relua emisiuni de stiri vechi, din anii trecuti…

Astazi, ne vom aminti de o intamplare – a carui coautor a fost Ticu Isarie – care infatiseaza o alta fata a presedintelui Tele’ M. Solicitat, prin anii ’94-’95, de un patron ce avea sa fie condamnat penal, Ticu Isarie a incercat sa filmeze inscenarea unui flagrant de dare de mita. Mobilul: fortarea celui filmat sa actioneze asa cum dorea patronul in cauza. Din motive lesne de inteles, nu vom dezvalui numele celui implicat. „M-au invitat la sediul firmei, unde am inceput sa discutam, chiar amical. Plasase langa mine o tipa, in fustita, care incepuse sa-mi faca avansuri. In cursul discutiilor, lasa sa se inteleaga ca mi-ar fi dat «cadouri», ca sa «inchida ochii». La un moment dat, a iesit, apoi a intrat si mi-a spus ca m-a filmat si ca ma are la mana – ce si cum am facut pe acolo. A incercat sa ma santajeze. Ei bine, in incaperea alaturata, se montase o camera de luat vederi, care ma filma printr-o gaura facuta in perete, in timp ce tipa aia imi facea avansuri. Pana la urma, patronul in cauza a fost condamnat penal la inchisoare. Actiunea cu filmatul a pus-o la cale patronul respectiv impreuna cu Ticu Isarie, si a incercat sa ma santajeze cu caseta respectiva”, a declarat sursa noastra.

Confom legii, ceea ce a facut Ticu Isarie se numeste asociere in vederea savarsirii de infractiuni (copartas la santaj), si se poate pedepsi penal. Iata cine da lectii de moralitate de la inaltimea tribunei numita Tele’ M… Vom reveni.

Comentarii
Adauga un comentariu