News Flash:

O simpla durere de cap poate ascunde mai multe boli. Iata cateva

20 Februarie 2013
1841 Vizualizari | 0 Comentarii

Sunt şi situaţii în care cefaleele ar trebui să te pună pe ganduri.

Tumorile cerebrale au ca simptome durerea de cap, nou apărută sau prelungită neobişnuit de mult. Durerile de cap, în cazul acestei suferinţe, sunt accentuate mai ales dimineaţa şi sunt însoţite şi de vărsături, greaţă şi de somnolenţă.

Gripa este o altă afecţiune care are ca simptom durerea de cap intensă. Boala poate fi recunoscută mai uşor deoarece pe lângă durerile de cap, bolnavul mai acuză febră de 39-40 grade, dureri musculare, dureri la nivelul globilor oculari şi vărsături. De altfel, majoritatea infecţiilor respiratorii sunt anunţate de durerile de cap.

În cazul migrenei, durerea de cap se accentuează la lumină sau la zgomot puternic. Migrenele apar periodic şi cuprind aproape întotdeauna doar o jumătate a capului. Durerile de cap specifice migrenei sunt însoţite de greaţă, vomă şi ameţeli.

Tulburările de vedere, cum ar fi miopia, au ca simptome şi durerile de cap, ce apar destul de frecvent, însoţite de dureri de ochi. Miopia este una dintre bolile care produc vederea înceţoşată şi neclară. Durerea de cap poate fi şi semnul unei sinuzite. În acest caz, aplecarea sau mişcarea capului cauzează sau amplifică o cefalee. Poţi simţi durere la nivelul frunţii, deasupra sprâncenelor, în spatele ochilor, în creştetul capului sau la nivelul ambelor tâmple. O astfel de durere, cauzată de sinuzită, apare în special vara, când dormi cu ferestrele deschise.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cefaleele tumorile cerebrale gripa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2002 (s) | 34 queries | Mysql time :0.056554 (s)