News Flash:

O noua tehnica de epilare extrem de eficienta

19 Martie 2013
2075 Vizualizari | 0 Comentarii

Epilarea cu zahar este o metoda veche de infrumusetare, cu origini in Orientul Mijlociu. Desi in Europa nu are o istorie lunga, epilarea cu zahar ramane singura alternativa a celei cu ceara. Ce ar trebui sa stim insa despre aceasta metoda de indepartare a firelor nedorite, in cazul in care ne hotaram s-o experimentam acasa?

Pentru a avea parte de o epilare corespunzatoare si eficienta, amestecul de zahar,apa si suc de lamaie trebuie fiert la foc mare, pana da in clocot, apoi la foc mediu pana cand cristalele vor fi topite in intregime. Procesul ar trebui sa dureze in jur opt, noua minute. Culoarea trebuie sa fie maron-aurie si, daca doriti sa folositi o spatula si fasii, ca in cazul cerii, atunci adaugati o jumatate de ceasca de apa in plus in compozitie.
Cand aplicati pe piele, compozitia nu trebuie sa fie fierbinte, insa nici rece. Caldut este termenul potrivit in cazul de fata. Nu va impacientati daca firele nu au fost smulse din prima incercare, crema de zahar epilatoare nu irita pielea, asa ca poate fi aplicata consecutiv, pe aceeasi portiune, de cateva ori.

Aplicarea se va face intotdeauna in sensul cresterii firului de par si trasa in directia opusa. Cu cat smulgerea va fi mai rapida, cu atat durerea va fi mai suportabila, iar eficienta mai ridicata in grad.
Crema de zahar poate fi refolosita, totusi, pentru cele cu pielea mai sensibila, este recomandat sa se prepare de fiecare data alta, mai ales ca ingredientele nu sunt deloc costisitoare. Desi epilarea cu zahar presupune un efect mai putin agresiv asupra pielii, decat epilarea cu ceara, este indicat ca prima experienta s-o ai aplicand doar pe picioare, si evitand zonele intime.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

deloc costisitoare zonele intime
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017519 (s)