News Flash:

O noua INVENTIE: Batoanele de ciocolata bune pentru sanatate si silueta

15 Aprilie 2013
2566 Vizualizari | 1 Comentarii
Batoane de ciocolata cu 50% mai putina grasime, care au in compozitia lor suc de fructe, au fost preparate de cercetatorii de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.
Noile batoane sunt bune atat pentru starea de sanatate, cat si pentru silueta, intrucat picaturile de suc de fructe - mar, portocala si coacaze - pe care le contin inlocuiesc pana la jumatate din continutul de grasimi prezent in batoanele obisnuite de ciocolata, informeaza dailymail.co.uk, citat de mediafax.ro.
Tehnica de preparare a acestor batoane fuctioneaza perfect cu toate tipurile de ciocolata - neagra, alba, cu lapte - si ofera produsului final o aroma fructata.
Specialistii britanici au in vedere si posibilitatea de a inlocui sucul de fructe cu o solutie de apa si vitamina C, pentru a mentine gustul de ciocolata.
Tehnica de fabricatie, conceputa de cercetatorii de la Universitatea Warwick, inlocuieste untul de cacao si grasimile din lapte, folosite in batoanele obisnuite, cu sucul de fructe - un lichid alcatuit din microbule . Savantii au reusit sa obtina aceasta emulsie folosind metoda Pickering, o metoda care impiedica micile bule sa se uneasca intre ele.
In acest fel, ciocolata isi pastreaza textura catifelata, ramanand ferma dar usor de sfaramat cand utilizatorul musca din baton, topindu-se totodata foarte usor in gura.
Cercetatorii britanici spera ca metoda lor va fi preluata de industria dulciurilor pentru a introduce pe piata batoane de ciocolata cu continut scazut de grasimi si alte dulciuri asemanatoare.
O portie clasica (57 grame) de ciocolata neagra din clasa "premium" include pana la 13 grame de grasimi, reprezentand 20% din necesarul zilnic de grasimi al unei persoane, iar multe dintre aceste grasimi fac parte din clasa grasimilor saturate, considerate daunatoare pentru sanatate.
Desi este bogata in grasimi si zahar, ciocolata cu suc de fructe are o concentratie ridicata de substante naturale din plante, considerate sanatoase, precum antioxidantii si flavonoizii.
In plus, prin inlocuirea sucului de fructe cu o solutie de apa si vitamina C, utilizatorul va putea sa beneficieze de o reducere consistenta a continutului de glucide din aceste batoane de ciocolata.
Noua metoda a fost conceputa de o echipa coordonata de medicul Stefan Bon si a fost prezentata la conventia nationala organizata de American Chemical Society la New Orleans.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

preparate batoane sanatate silueta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Amalia  | #963
am citit undeva ca scade colesterolul ciocolata. oricum e bine de stiut. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterolul. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2023 (s) | 34 queries | Mysql time :0.058104 (s)