News Flash:

O metoda geniala ca sa pastrezi pepenele rosu pana la iarna

18 August 2016
2895 Vizualizari | 0 Comentarii
O metoda geniala ca sa pastrezi pepenele rosu pana la iarna
Nu te-ai fi asteptat la asta! Dar, la fel cum poti sa pastrezi mustul fara sa fermenteze si sa-l consumi toata iarna, exista si o metoda ca sa ai pepene rosu proaspat la iarna. Si nu vei fi nevoita sa-l cumperi din supermarket daca iti este pofta, ci vei avea un pepene rosu dulce si zemos crescut in sezonul lui. 
Iata cum poti sa pastrezi pepenele rosu pana la iarna si care este metoda secreta dezvaluita de Bright Side! 
In primul rand trebuie sa te asiguri ca ai ales un pepene rosu bun. Pentru asta trebuie sa cunosti cateva secrete ale producatorilor: 
alege un pepene fara fisuri si pete albe! Petele pe care e bine sa le aiba trebuie sa fie de culoare galbuie-portocalie.
alege un pepene mai mic si rotund. Este de preferat sa nu aiba mai mult de 4 kilograme!
codita trebuie sa fie uscata complet.
Pepene rosu invelit in strat de ceara
O metoda geniala ca sa pastrezi pepenele proaspat cateva luni
Dupa ce ai ales un pepene rosu bun trebuie sa recurgi la urmatoarea solutie care-l va conserva si-l va pastra bun cateva luni de zile.
Metoda a fost folosita pentru prima data in India si implica folosirea unui strat de ceara care sa inveleasca complet pepenele rosu. Iata un ghid pas cu pas cum trebuie sa procedezi:
Sterge bine coaja pepenelui cu un prosop curat. Nu trebuie sa-l speli!
Topeste intr-un vas mai multe lumanari de tip pastila, folosind metoda de topire la aburi (asaza vasul cu lumanarile deasupra unui vas cu apa care fierbe). Scoate fiecare lumanare din recipient, indeparteaza fitilul si taie lumanarea in bucati mai mici pentru a se topi mai usor.
Ceara topita trebuie sa o lasi putin la racit inainte de a acoperi cu ea tot pepenele, folosind un strat gros.
Pentru a-l pastra trebuie sa-l asezi intr-o cutie plina de paie sau ziare si sa-l lasi intr-un loc intunecos, uscat si rece.
Verifica-l din cand in cand ca sa nu apara fisuri in stratul de ceara.
Cand vrei sa-l consumi trebuie sa indepartezi ceara si sa speli foarte bine coaja inainte de a-l felia.
sursa: eva.ro

iarna pepene rosu supermarket zemos pepenele rosu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026850 (s)