News Flash:

Nuca de cocos, aliatul ficatului intoxicat cu alcool

15 Ianuarie 2018
19152 Vizualizari | 0 Comentarii

Nuca de cocos contine in proportie de 90 la suta grasimi saturate, grasimi "bune", necesare structurii celulare pentru pastrarea integritatii si fermitatii organismului, spun medicii nutritionisti. Potrivit specialistilor, aceste grasimi sunt esenţiale pentru absorbtia calciului in oase si protejeaza ficatul de efectele toxice ale alcoolului, fumatului si alimentatiei bogate in grasimi.

De asemenea, acest fruct intareste sistemul imunitar, iar acizii Omega 3 continuti se absorb mai bine la nivelul tesutului atunci cand regimul alimentar este bogat in acizi saturati. Medicii nutritionisti recomanda nuca de cocos persoanelor care doresc sa-si mentina silueta, deoarece ajuta la reglarea metabolismului. In plus, fructul este un aliat de nadejde in cazul racelilor, deoarece are proprietati antivirale.

Cocosul (Cocos Nucifera) face parte din familia palmierului. Numele se referă la copacul al cărui fruct este nuca de cocos. Considerată în culturile unde crește un aliment fundamental, nuca de cocos oferă beneficii dincolo de valoarea nutritivă, capabile să vindece orice boală. Din punct de vedere botanic nu este o nucă, fiind clasificată ca o sămânță (cea mai mare din lume), fie ca o drupă, alături de cireșe și prune.

Nuca de cocos ne oferă pulpa albă, apa de cocos, lapte și ulei. Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii. Recent, și medicina modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.

O nucă de cocos în stare matură poate ajunge până la 1,5 kilograme. Se poate utiliza în totalitate: conținutul apos, miezul, dar și partea fibroasă (coaja), în diverse industrii. Când este încă tânără, nuca are un înveliș verde iar partea din interior este mai gelatinoasă. Când ajunge la maturitate, coaja devine maro iar apa dinăuntru ușor amară.


Citeste si: Beneficiile uleiului de cocos 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

protejeaza ficatul proprietati antivirale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1731 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021272 (s)