News Flash:

Nu credeai asa ceva! Un aliment pe care il mancam des duce la DEMENTA!

9 Ianuarie 2015
5651 Vizualizari | 0 Comentarii
Substantele chimice care se produc atunci cand prajesti carnea in cuptor, in tigaie sau pe gratar favorizeaza aparitia dementei, atrag atentia oamenii de stiinta americani.
Cunoscute si sub denumirea de produsi finali de glicare avansata (AGE), substantele care apar in urma procesului de rumenire a carnii au mai fost asociate si cu riscul de aparitie a altor afectiuni, cum este si diabetul de tipul II.
In cadrul cercetarii, specialistii de la Scoala de Medicina ,,Icahn" din New York (SUA) au realizat mai multe teste pe cobai.

Ce este dementa?

Dementa apare la varste inaintate
 
Initial, ei au administrat aceste substante mai multor cobai pentru o perioada mai mare de timp. Dupa ce i-au supus la mai multe teste fizice si de gandire, cercetatorii au observat ca acestia nu se descurcau la fel de bine ca inainte sa le fie administrati produsi finali de glicare.
Mai exact, ei au ajuns la concluzia ca toate aceste substante ajung sa afecteze chimia creierului.
"Dementa, care este de cele mai multe ori asociata cu inaintarea in varsta, poate fi cauzata si de un nivel ridicat de substante chimice care apar atunci cand prajim carnea. Evitarea pe cat posibil a acestui factor poate face parte din strategia de prevenire a dementei”, a afirmat Derek Hill, profesor de imagistica medicala la Colegiul Universitar din Marea Britanie.
Concluziile studiului au fost publicate in Jurnalul Medical "Proceedings of the National Academy of Sciences”. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dementa cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1762 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034724 (s)