News Flash:

Norme dure pentru aplicarea legii anti-fumat: restrictii aplicate balcoanelor si teraselor in aer liber

5 Martie 2016
1248 Vizualizari | 1 Comentarii
Prima varianta a normelor de aplicare a Legii nr 15/2016 pentru interzicerea fumatului in spatiile publice e catalogata ca fiind foarte dura de cei direct afectati. Astfel, fumatul va fi interzis inclusiv in masina de serviciu sau in holurile blocurilor.

Proiectul este deocamdata in proces de definitivare, mai exact in circuitul interinstitutional al Guvernului, in conditiile in care legea anti-fumatintra in vigoare de la 16 martie, scrie AdevarulRestrictiile vor viza spatiile catalogate drept inchise si publice.

Spatiul public este considerat orice spatiu accesibil publicului (de ex. din domeniul cultural-artistic, sanatate, invatamant, alimentatiei publice, petrecerii timpului liber - cluburi, discoteci, restaurante, cafenele, pizzerii, etc -, spatiile autoritatilor centrale si locale, etc) sau destinat utilizarii colective (de ex. pentru activitati sportive, targuri, expozitii, etc), indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces.

VIDEO - Asa arata un PLAMAN SANATOS! Cum arata cel al unui fumator!

Spatiul inchis este definit drept acela care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. De asemenea, potrivit sursei citate, nu se va mai putea fuma nici in firmele de apartament, adica in acele locuinte proprietati private in care se desfasoara activitati economice.

Fumatul va mai fi interzis si in constructiile private aflate pe domeniul public. In schimb, se va putea fuma in balcoanele cladirilor administrative daca sunt catalogate ca "deschise".

Nu se va mai fuma pe scara blocului sau in cluburi, chiar si in cele private. In plus, masina de serviciu si taxiurile vor fi considerate locuri de munca, fumatul fiind interzis. Pe de alta parte, in pensiuni, hoteluri si hosteluri sau camine pentru batrani, fumatul va fi permis doar in camere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

interzicerea fumatului spatiile publice spatiul public
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Vasilica Florina  | #7697
Câştiguri din prima lună! 100-285 de euro lunar! Căutăm urgent colaboratori care vor să câştige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima lună! Oferta este pentru toate localităţile ţării. Lucraţi in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte uşoară. Cerem şi oferim seriozitate maximă! Pentru mai multe informaţii, solicitaţi acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: vasilica.florina@gmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1720 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031611 (s)