News Flash:

Noi reguli pentru cuplurile sterile care vor sa apeleze la donatori

29 Septembrie 2011
2241 Vizualizari | 0 Comentarii

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator. Proiectul va intra in vigoare dupa ce va avea si aprobarea Parlamentului.

Proiectul de act normativ defineste dreptul la reproducere, sanatatea reproducerii umane, tehnologiile de asistare medicala a reproducerii umane, notiunea de donator tert, accesul la reproducerea umana asistata medical cu tert donator, infertilitatea, fertilizarea in vitro, inseminarea artificiala si donarea de material reproductiv.

Conform actului normativ avizat de Guvern, activitatea de reproducere umana asistata medical cu tert donator va fi organizata si controlata de Ministerul Sanatatii. Supravegherea si coordonarea activitatilor de reproducere umana asistata medical cu tert donator se vor face de Agentia Nationala de Transplant.

Cine are dreptul la reproducere asistata cu tert donator
Vor putea recurge la reproducerea umana asistata medical cu tert donator parintii care indeplinesc o serie de conditii stabilite prin ordin de ministru.

„Accesul la reproducerea umana asistata medical cu tert donator va fi permis parintilor care sufera de sterilitate ce nu poate fi tratata prin nicio metoda terapeutica clasica sau interventie chirurgicala, in special in cazul incompatibilitatii imunologice, a existentei unor imposibilitati de contact intre cele doua celule germinative sau a sterilitatii din cauze necunoscute. Tehnicile de reproducere umana asistata medical cu tert donator vor fi cele realizate in cadrul procedurilor de fertilizare in vitro si de inseminare artificiala", precizeaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Criteriile medicale de selectie a tertului donator vor fi aprobate prin ordin al ministrului Sanatatii iar actul donarii este gratuit, identitatea tertului donator fiind confidentiala.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031142 (s)