News Flash:

Necazurile sexuale ale barbatului

18 Februarie 2011
12055 Vizualizari | 0 Comentarii
Dr Panaite Constantin Liviu
Erectia, tulburarile de ejaculare, impotenta sunt cateva dintre problemele sexuale ale barbatilor · Absenta totala a erectiei poate fi spontana sau chiar în prezenta unei partenere Impotenta nu este o boala, ci o consecinta a unor afectiuni si reprezinta uneori un efect secundar, un simptom al unei alte boli

Absenta totala a erectiei poate fi spontana sau chiar în prezenta unei partenere. Erectia insuficienta se poate plasa de la 0 la 10 raportata la intensitatea erectiei observata la individ. Erectia completa (10/10) permite imprimarea de mici miscari voluntare penisului prin contractia ischio-cavernosilor. Trebuie o erectie de 50 la suta (5/10) pentru a permite trecerea prin orificiul vaginal si penetrarea. Sub aceasta limita penisul este prea moale pentru a fi introdus. Frecvent în cazul bolnavilor cu erectie insuficienta, partenera se plange ca penisul este "rece". In ceea ce priveste erectia instabila, in cursul sedintei erotice, penisul prezinta "ascensiuni si caderi". O buna erectie în timpul preludiului poate sa scada în momentul tentativei de penetrare. Invers, o erectie de 5/10 poate sa se completeze dupa intromisie.

Erectia capricioasa

Barbatul are erectii solitare spontane si în timpul masturbarii. In prezenta unei partenere, el nu poate sti înainte daca va avea sau nu o erectie solida, în functie de circumstante individuale sau exterioare, în functie de partenera. Amintim aici marea diferenta între "implicarea" alaturi de o femeie cu care barbatul împarte intimitatea corporala si "implicarea" pentru o femeie.

Erectia dureroasa

In mod obisnuit, erectia dureroasa se gaseste într-un context patologic erector (infectie, nevrite), dar poate declansa o erectie capricioasa, desi indolora. Erectia deviata este de cauza primara (congenitala) sau secundara (induratia corpilor cavernosi în maladia Dupuytren) si poate face penetratia imposibila, penisul curbandu-se în arc de cerc spre în sus sau în jos.

Tulburari de ejaculare

Ejacularea prematura este functionala în majoritatea cazurilor. Frenulul prea scurt poate fi considerat ca o cauza agravanta, dar nu determinanta. O nota organica se regaseste totusi în mod constant la acesti bolnavi: scurtarea timpului de latenta în timpul stimularii electrice a muschilor ischio-bulbo-cavernosi: 26-28 milisec. în loc de 33 la barbatii normali. Ejacularea prematura (nu precoce) este definita prin faptul ca ea survine inaintea orgasmului partenerei. Ea se poate produce chiar înaintea penetrarii. Cel mai adesea survine dupa un numar de intrari si iesiri nedepasind zece, bolnavul fiind incapabil de "a se retine". Ejacularea slaba este o pareza ejaculatorie, proiectia spermei este lipsita de forta, fie în timpul orgasmului, fie cateva secunde mai tarziu.

Absenta ejacularii

In acest caz, orgasmul survine, dar nu este însotit de nici o emisie spermatica, decat de o "înrosire" uretrala. Problema poate fi mult timp nerecunoscuta, înaintea efectuarii unei spermograme, bolnavul crezand ca a ejaculat în vagin. Ejacularea cu penisul moale, posibil, este o forma de ejaculare "ante portas". Este cel mai adesea rezultatul unei solicitari normale sau bucale "disperate", la un barbat prezentand probleme de erectie. Barbatul poate uneori beneficia de un apogeu orgasmic, dar frecvent aceasta ejaculare nu se însoteste de nici o placere orgasmica autentica.

Ejacularea tardiva

Ejacularea tardiva, intarziata, este imposibilitatea de a obtine orgasmul în timpul coitului intravaginal, în ciuda unui numar considerabil de intrari si iesiri. Ejacularea se produce în timpul unei masturbari contemporane sau ulterioare sau în timpul unei polutii nocturne. Ejacularea tardiva este clasic functionala traducand o inadaptare erotica; ea poate fi de asemenea organica si, în particular, rebela. Ejacularea retrograda se produce spre vezica. Apare dupa interventii chirurgicale (adenomectomie prostatica, rezectie de col vezical etc) sau în cazul unor atingeri neurologice (neuropatie diabetica). In cazul absentei ejacularii, ejacularea fara forta, ejacularea cu penisul moale, ejacularea dureroasa, ejacularea retrograda - trebuie cautata o cauza organica.

Impotenta sexuala

Impotenta nu este o boala, ci o consecinta a unor afectiuni. Impotenta reprezinta uneori un efect secundar, un simptom al unei alte boli. Cauzele acestei afectiuni se pot împarti în patru mari grupe: psihologice, fizice (impotenta organica), origine mixta (organica - psihologica), origine necunoscuta. Aproximativ 75-85 la suta din impotenti au o cauza fizica (organica). 

Citeste si:

Problemele sexuale ale femeii 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

erectia capricioasa erectia dureroasa absenta ejacularii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1601 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020689 (s)