News Flash:

Mujdeiul de usturoi preparat dupa reteta farmacistului si fitoterapeutului Ovidiu Bojor

19 Mai 2018
249767 Vizualizari | 4 Comentarii

Renumitul farmacist si fitoterapeut Ovidiu Bojor recomanda pentru combaterea si tratarea parazitozelor intestinale mujdeiul de usturoi, consumat de trei ori pe saptamana. Mujdeiul trebuie preparat astfel:

  1. Peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine
  2. Se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.
  3. La final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi. Acest preparat este ideal pentru potentarea gustului multor preparate, incepand cu preparatele la gratar si pana la sosuri, supe si salate. De asemenea, poate fi un aliat de pret in timpul curelor de slabire intrucat potenteaza aroma preparatelor consumate, fara a aduce calorii in plus. Mujdeiul de usturoi are urmatoarele proprietati:

  • Are efect diuretic
  • Accelereaza metabolismul prin stimularea productiei de norepinefrina, neurotransmitator al sistemului nervos, care pune metabolismul in miscare
  • Ajuta la eliminarea grasimilor din celule
  • Contribuie la detoxifierea organismului
  • Regleaza nivelul de zahar din sange, prevenind hipoglicemia
  • Contine alicina, care scade colesterolul “rau” din sange, precum si insulina

Remediu cu seminte de in si cuisoare pentru eliminarea parazitilor intestinali
32 legume, fructe si plante recomandate de Ovidiu Bojor care trebuie incluse in dieta zilnica

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ovidiu bojor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Florin  | #8116
Simplu de utilizat!
Si castigi repede! Dureaza putin timp sa te instruiesti, apoi pornesti sistemul care deja functioneaza, e probat! Ai nevoie doar de ceva timp liber si de un calculator cu conexiune la internet. Incepe acum, pentru ca oferta este proaspata! Solicita informatii la adresa de email: florin_33_2006@yahoo.com
DEX  | #8300
mujdei de usturoi, este pleonasm corect este mujdei, că nu se face din altceva, asta când vine vorba de gazetărie.
Emi  | #8324
Fals !!!
În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!
Iulian  |  #8576
Sunt de acord cu Emi, sarea distruge tot ce e bun in usturoi. Pana si batranii nostri stiau asta(pe la tara nu se punea sare in usturoi). Nu inteleg cum un farmacist nu stie ?(si ceapa se consuma fara sare)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1883 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021314 (s)