News Flash:

Motivul pentru care nu trebuie sa tii niciodata cartofii in frigider. Cat de periculosi pot deveni

18 Martie 2016
1138 Vizualizari | 1 Comentarii
Atentie la ce depozitati in frigider! Chiar daca temperatura scazuta mentine alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare daca sunt tinute la rece. 
Agentia de Sanatate Publica (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarma si sfatuieste pe toata lumea sa nu mai tina cartofii in frigider. Moticul este simplu: "Cand cartofii sunt tinuti in frigider, amidonul este transformat in zahar. Astfel, atunci cand gatiti cartofii, aminoacizii se combina cu zaharul acela si produc acrilamida, o substanta toxica pentru organism."
ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigider, potrivit foodstory.ro. Acrilamida este o substanta chimica folosita la fabricarea hartiei, a vopselurilor si a plasticului, dar se gaseste adeseori si in mancare, mai ales in prajeli.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frigider alimentele proaspete legume toxice preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

alex  | #7818
O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email: popa_george_alexandru@yahoo.ro
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024059 (s)