News Flash:

Motive pentru a consuma cat mai des fasole

5 Decembrie 2011
5940 Vizualizari | 0 Comentarii
fasole

Se pare ca fasolea are o vechime de peste 8.000 de ani si provine din Peru, unde era cultivata la un loc cu porumbul, ca sa aiba pe ce se catara. Ca si carnea, fasolea contine proteine. Datorita nutrientilor din compozitie, fasolea combate si previne numeroase boli

Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fierul este foarte important pentru organism, de aceea fasolea se recomanda persoanelor care sufera de astenie, anemie, apatie, colesterol crescut sau constipatie. 

Deoarece contine acid folic, fasolea poate fi consumata, fara restrictii, si de femeile insarcinate. Fasolea regleaza glicemia, contine putine calorii, asa ca poate intra in dieta celor care tin cura de slabire, pentru ca ajuta si normalizeaza digestia. Fibrele solubile din compozitia sa ajuta la digestie si previn constipatia, iar cele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange. 

Sunt persoane care refuza sa consume mancare de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze, care survine dupa ingerare. Dar aceste persoane nu stiu ca efectele benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat cele doua mici inconveniente care le determina sa ocoleasca fasolea. Iata cateva beneficii ale fasolei:

1. Previne diabetul
Datorita compozitiei sale deosebit de bogate si variate, fasolea are capacitatea de a reduce riscul aparitiei diabetului, dar si a imbunatatirii controlului asupra acestuia.

2. Intareste imunitatea
De asemenea, trebuie stiut si ca fasolea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos. Fasolea lupta cu infectiile, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism.

3. Previne cancerul de colon
Consumata cu regularitate, fasolea ajuta digestia, previne constipatia, cat si aparitia cancerului de colon. 

4. Ajuta sistemul nervos
Fasolea este un medicament natural excelent impotriva afectiunilor cardiace, a insuficientei hepatice si surmenajului, are efecte benefice asupra sistemului nervos. Este energizanta, diuretica, remineralizanta, calmanta, depurativa, detoxifica organismul. 

Cum te ajuta tecile de fasole
Fasolea este alba, neagra, pestrita, rosie, mica, mare etc. Indiferent de tipul ei are un rol important in mentinerea sanatatii, acesta fiind si motivul pentru care se regaseste in meniul tuturor popoare din lume. 

Tecile de fasole contin aminoacizi, acid folic, saruri minerale si multe alte substante cu proprietati antidiabetice si diuretice. Decoctul din teci de fasole, bine uscate si maruntite, ajuta la eliminarea apei din tesuturi. Tecile de fasole se mai recomanda si in afectiuniale rinichilor si ale vezicii urinare, in boli de inima, guta si reumatism. 

Decoctul se prepara dintr-o lingura de teci uscate si maruntite la o cana de apa. Ceaiul se fierbe 15 minute, se strecoara si se bea cald. Calmeaza durerile si normalizeaza eliminarea urinei. Se pot bea doua - trei ceaiuri pe zi. 



fasolea boli previne diabetul intareste imunitatea
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014180 (s)