News Flash:

Mit si adevar despre alimentele-anticancer

22 Decembrie 2010
3897 Vizualizari | 0 Comentarii
Legumele din clasa cruciferelor au proprietati anticanceroase

Numeroase studii au laudat efectele anumitor alimente care au fost etichetate drept „minuni" in lupta impotriva cancerului. In realitate, cancerul nu poate fi evitat doar mancand mai bine. Dar, daca vrei sa reduci riscurile, adopta o dieta pe baza de cereale, legume si fructe. In plus, imbogateste-ti lista si cu urmatoarele alimente:

1. Fructe de padure
Majoritatea fructelor de padure contine acid elagic si alti antioxidanti polifenolici ce inhiba dezvoltarea tumorilor.
2. Ciocolata
Ciocolata care contine minimum 70% cacao contine antioxidanti polifenolici, in special catehine, care se gasesc si in ceai. Acesti compusi ofera protectie contra bolilor cardiovasculare, accidentelor vasculare si cancerului.
3. Ghimbir si turmeric
Aceste condimente sunt adevarate medicamente. Ghimbirul are puternice proprietati antiinflamatorii si incetineste dezvoltarea cancerului. Turmericul contine curcumina, o substanta care distruge celulele canceroase rapid.
4. Fasole si linte
Aceste leguminoase contin fitonutrienti, care in laborator s-au dovedit eficienti contra distrugerilor ADN-ului, ce se afla la baza cancerului. Alte beneficii mai vin si din continutul de fibre, asociate cu riscul scazut de cancere digestive, in special de colon.
5. Ceai verde
Inlocuieste cafeaua cu ceaiul verde. Ceaiul are doar o treime din cafeina continuta in cafea, dar, in plus, el contine epigalocatehingalat (EGCG) si catehine, ce incetinesc inmultirea celulelor tumorale la stomac si plaman.
6. Peste oceanic
Somonul, sardinele si macroul contin vitamina D, despre care s-a demonstrat ca reduce riscul de cancer de colon si de san si ca mareste rata de supravietuire la bolnavilor cu cancer pulmonar.
7. Crucifere
Legumile din familia verzei (conopida, broccoli) au proprietati anticanceroase datorita compusilor naturali continuti: diindolilmetan, sulforafan si seleniu. Eliberarea acestora se face mai mult prin mestecare decat prin digestie, de aceea aceste vegetale nu trebuie fierte foarte mult.
8. Legume cu frunze verzi
Aceasta categorie de vegetale o depaseste in virtuti pe cea a cruciferelor si include spanacul, stevia si sfecla. Acestea contin, printre altele betacaroten, luteina si zeaxantina, antioxidanti puternici care blocheaza dezvoltarea cancerului.
9. Vinul
Vinul rosu are o concentratie mare de resveratrol din coaja strugurilor, fiind anti-cancer si pro-inima cand este consumat in cantitati moderate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alimente ciocolata ceai verde peste oceanic crucifere vinul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1766 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013899 (s)