News Flash:

Ministrul Sanatatii: Se lucreaza la un nou ordin de clasificare a spitalelor

9 Iunie 2012
1001 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat joi la Brăila că în momentul de faţă se lucrează la un nou ordin de clasificare a spitalelor, unde competenţa să fie definită pe criterii corecte, deoarece vechiul act normativ elaborat de minister 'nemulţumeşte pe toată lumea'.

'Toată lumea e nemulţumită de clasificare. Ministerul Sănătăţii a elaborat un act normativ prin care a clasificat spitalele pe nivel de competenţă, lucru care trebuia făcut, dar din păcate criteriile utilizate pentru clasificare nu sunt cele corecte. În momentul de faţă se lucrează la un nou ordin de clasificare a spitalelor, unde competenţa să fie definită pe criterii mai corecte şi atunci şi clasificarea spitalelor va fi alta. Trebuie făcut de aşa manieră ca atunci când un spital reuşeşte să îndeplinească acele criterii, automat să treacă la nivelul respectiv. Nu forţăm noi nota, ca atunci când spitalul a atins nivelul noi să nu-l lăsăm să fie de nivelul acela, că nu ne convine din alte motive', a spus Cepoi.

Ministrul Sănătăţii a precizat că s-a folosit drept criteriu principal pentru clasificare diversitatea specialităţilor dintr-un spital, lucru care nu este suficient şi nu este nici corect.

'De exemplu, un spital este categorisit pe un nivel mai crescut dacă are şi pediatrie în spitalul de adulţi. De ce ar fi nevoie de pediatrie într-un spital de adulţi, nu am înţeles, mai ales că circuitele la pediatrie trebuie să fie separate de cele pentru adulţi', a exemplificat Cepoi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cepoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1503 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013904 (s)