News Flash:

Minciunile cu care suntem hraniti de industria alimentara

29 Septembrie 2011
1565 Vizualizari | 0 Comentarii

Unele dintre alimentele cumparate ascund ingrediente sau procese de preparare care starnesc cel putin o senzatie de dezgust. Si, desi organismele care se ocupa de protectia consumatorului din intreaga lume au o serie de reguli ce trebuie respectate, producatorii gasesc intotdeauna "portite" pentru a-si scoate produsele pe piata. Iata cateva minciuni din industria alimentara, prezentate de Cracked:

1. Sucul de portocale natural
Acest suc se numara printre cele mai populare bauturi racoritoare insa, de multe ori, desi scrie pe ambalaj ca este suta la suta natural sau ca nu are adaos de zahar, lucrurile nu stau chiar asa in realitate. 

Concret, iata cum procedeaza unele firme producatoare de suc de portocale: e drept, primul pas consta in stoarcerea portocalelor, dar acesta este primul si ultimul pas normal din proces; urmatorul consta in punerea lichidului in rezervoare uriase, dupa care urmeaza extragerea si indepartarea oxigenului (acest lucru face ca sucul, comercializat ca "proaspat sau abia stors" sa poata avea termen de valabilitate pana la un an). 

Urmatorii pasi insa, si cei mai "gravi", sunt determinati de acest procedeu, prin acesta indepartandu-se si absolut orice urma de gust. Iar intr-un asemenea stadiu producatorii trebuie sa faca ceva pentru ca lichidul cu care au ramas sa capete gust, astfel ca adauga un amestec atent realizat din chimicale, numit "pachet de arome". Si, de multe ori, acestea nici nu mai sunt mentionate pe lista cu ingrediente. 

2. Modul in care este "curatat" hamburgerul
Principala problema a firmelor care comercializeaza hamburgeri este cum sa se asigure ca acea carne din care sunt facuti acestia nu contine bacteria E.coli. Multe dintre firme au gasit insa si rezolvarea, numai ca nu este una chiar apetisanta. Mai exact, trec carnea prin amoniac, deoarece acesta omoara bacteria E.coli.

3. Afine false
O prajitura din comert care, teoretic, contine afine, poate sa nu contina nici urma de fruct. Nemaipunand la socoteala faptul ca poate avea in compozitie si celuloza, daca este facuta de o firma ai carei reprezentanti accepta folosirea acestei substante. Afinele pomenite sunt, de fapt, niste elemente alimentare complet artficiale, facute prin diferite combinatii de sirop de porumb si aditivi alimentari. 

Cele "false" sunt mai ieftine si tin mai mult fara sa se altereze. Insa, nu au absolut niciun beneficiu pentru sanatate, asa cum se intampla in cazul celor adevarate. Cu toate acestea, unii producatori nu ezita sa puna pe ambalajele prajiturilor "cu afine" fotografii cu fructe reale. 

Iar pentru tarile care au ca regula in industria alimentara folosirea unei fotografii cu fructe reale doar in cazul in care produsul contine acest fruct, unii producatori au gasit, de asemenea, un tertip: pun in prajituri o cantitate nespecificata de fructe, astfel ca pot folosi in mod legal poze cu acestea; numai ca acea cantitate nespecificata este de cele mai multe ori si nesemnificativa, cea mai mare parte din fructe fiind tot din cele artificiale, obtinute din chimicale. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

afine false
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015396 (s)