News Flash:

Miezul de nuca reduce riscul cancerului si al bolilor de inima

1 Martie 2011
2988 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit cercetatorilor americani, antioxidantii care se gasesc in miejii de nuca reduc inflamatiile arterelor.

Miejii de nuca sunt bogati intr-o substanta numita gamma-tocoferol, o forma a vitaminei E. Studiul care a inclus 16 barbati si femei care au consumat mieji de nuca, a aratat ca nivelul gamma tocoferolului in organism s-a dublat, la numai 8 ore dupa ce a fost consumat.

 "Studiile precedente au aratat ca miejii de nuca contin substante antioxidante. Studiul pe care l-am efectuat arata ca acesti antioxidanti sunt intr-adevar absorbiti de organism si protejeaza impotriva bolilor", a spus Ella Haddad de la Universitatea Loma Linda, California.

Nucile si beneficiile asupra sanatatii  

Cercetatorul a mai adaugat ca "efectul de protectie oferit de antioxidanti este important pentru impiedicarea dezvoltarii mai multor boli cum ar fi cancerul sau afectiunile cardiovasculare". Rezultatele studiului au fost publicate in Jurnalul de Nutritie si au aratat ca o dieta bazata pe consumul de nuci diminueaza nivelul colesterolului rau (LDL) cu aproxiamtiv 17%.

Citeste si: 

Remediu cu nuci pentru bolnavii de inima 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gamma-tocoferol cancerul afectiunile cardiovasculare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1525 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020554 (s)