News Flash:

Mierea ne poate face si rau. Vezi cand trebuie evitata

31 August 2018
14642 Vizualizari | 0 Comentarii

Mierea este cunoscuta ca unul dintre cele mai sanatoase alimente, dar efectele sale nu sunt binefacatoare pentru toti si in orice cantitate ar fi consumata. Inainte de a afla cand acest produs apicol ne poate face rau, iata cateva dintre beneficiile mierii: mierea este incarcata cu vitamine, minerale, enzime care protejeaza organismul de bacterii si stimuleaza sistemul imunitar; simptomele racelii si gripei, cum ar fi tusea, durerea de gat si congestionarea sunt, de asemenea, tinute la distanta atunci cand te tratezi cu miere; reduce riscul bolilor de inima: s-a demonstrat ca mierea naturala de albine, in amestec cu scortisoara, revitalizeaza arterele si venele inimii si reduce colesterolul din sange cu pana la 10%. Atunci cand este consumat in mod regulat, acest amestec poate reduce riscul de atac de cord; Calmeazaindigestia: pentru cei care sufera de indigestie, proprietatile antiseptice ale mierii de albine reduc aciditatea in stomac si stimuleaza digestia; Creste nivelul de energie: zaharurile naturale din mierea de albine asigura o sursa sanatoasa de calorii si energie pentru organism. In plus, folosind mierea pentru un impuls de energie asigurati, de asemenea, pofta innascuta a corpului uman pentru ceva dulce.

Exista persoane care pot avea reactii adverse la orice tip de miere, de aceea niciun tratament pe baza de miere, care trebuie urmat pe o perioada indelungata, nu trebuie luat fara acceptul medicului. Este foarte important sa se efectueze analizele privind dozarea glucozei in sange, in urina si hiperglicemia provocata.

Contraindicatiile mierii: Persoanele care sufera de diabet zaharat si renal, hipertiroidie, obezitate, hipercolesterolemie si alergie la polen trebuie sa evite mierea. De exemplu, o persoana care sufera de diabet fara sa stie sau care este predispusa la o asemenea boala, consumand miere in mod regulat poate face dupa cateva luni un diabet zaharat incurabil cu urmari din cele mai grave. Alte contraindicatii apar in functie de intoleranta, lipsa de raspuns sau raspunsul paradoxal al bolnavului la o anumita varietate de miere.

Mierea toxica: Unele sortimente de miere pot fi otravitoare pentru orice persoana, pentru ca sunt produse de albine de la plantele toxice. In Romania, sortimentele de miere toxica sunt: mierea de rododendron, mierea de matraguna, de maselarita. Mierea poate deveni daunatoare si cand este contaminata cu radiatii ionizate, cu impuritati (in procesul de extractie) sau cu diferite substante nocive (in cazul celei falsificate).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

miere proprietati terapeutice efecte adverse contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011954 (s)