News Flash:

Metode moderne utilizate in endodontie

27 Octombrie 2011
2596 Vizualizari | 0 Comentarii
dr Roxana Calinschi
Endodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa cu tratamentul canalului radicular si este o ramura foarte importanta, deoarece pastrarea dintelui pe arcada depinde, in primul rand, de corectitudinea acestui tratament. Apex locator confera medicului stomatolog siguranta unui tratament de canal corect, efectuat pe toata lungimea dintelui. Apex locatorul este un dispozitiv special folosit in endodontie pentru a determina pozitia si lungimea canalului radicular. Avantajele folosirii apex locatorului sunt: determinarea precisa a lungimii de lucru prin zoom-ul apexului; reprezentarea live a miscarii prin intreg canalul; masuratori independente bazate pe sistemul avansat al multi-frecventelor; determinarea electronica a lungimii canalului este recunoscuta ca fiind cea mai sigura metoda; cea mai noua tehnologie digitala; determinarea lungimii canalului radicular fara radiatii X, deci este o metoda neinvaziva. 

Pentru ca tratamentul endodontic este prin natura lui lipsit de controlul vizual direct, pentru efectuarea sa in conditii de siguranta este nevoie de echipamente speciale care sa ofere siguranta si eficienta ridicata a prepararii mecanice. Tehnica de "scoatere a nervului" presupune mai multe etape: tratamentul mecanic al canalelor radiculare (presupune largirea canalelor pana la o dimensiune standard pentru obturare); sterilizarea canalelor; obturarea canalelor (obturatia trebuie sa fie compacta si sa se intinda pe toata lungimea canalului). Procedura de scoatere a nervului se realizeaza fara durere, in conditii de confort si siguranta pentru pacient, folosind tehnologie de ultima ora: apex locator si instrumentar rotativ de titan. 

Sanatatea dentara
 a devenit un lucru esential in timpurile noastre. Un zambet sanatos reprezinta mai multa încredere în sine si, totodata, o viata fara griji si dureri. 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

endodontia apex locator tratamentul endodontic sanatatea dentara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1464 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015400 (s)