News Flash:

Merele, taratele de ovaz si grapefruitul scad colesterolul „rau”

16 Decembrie 2010
6471 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicii ne recomanda sa consumam aceste alimente deoarece previn depunerile de grasime pe artere.


Dieta hipercalorica si bogata in grasimi "rele" duce la cresterea colesterolului în organism. Persoanele care au un nivel crescut al colesterolului sunt predispuse la boli cardiovasculare. Pentru ca grasimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vietii, nutritionistii recomanda ca zilnic sa aducem în dieta alimente care ajuta la scaderea colesterolului "rau". Astfel, merele, taratele si grapefruitul sunt alimente care scad nivelul colesterolului din sange.


Studiile de specialitate au aratat ca persoanele care mananca zilnic doua mere prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de afectiuni cardiace, deoarece fructul previne depunerile de grasime pe artere. De asemenea, taratele de ovaz sunt o importanta sursa de fibre solubile în apa. Potrivit nutritionistilor, fibrele solubile ajuta la blocarea absorbtiei colesterolului în organism.


dieta hipercalorica grasimi rele cresterea colesterolului merele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1575 (s) | 35 queries | Mysql time :0.021084 (s)