News Flash:

Merele contin cele mai multe pesticide. Vezi si care sunt legumele si fructele cel mai putin contaminate

18 Iunie 2011
3063 Vizualizari | 0 Comentarii

Ar putea un mar pe zi sa te tina cu adevarat departe de doctor? Poate, dar cu siguranta nu atunci cand este plin de pesticide. Potrivit raportului anual intocmit de ecologistii de la Environmental Working Group (EWG), merele sunt fructele care contin cele mai multe reziduuri de pesticide. Iata cum arata lista celor 12 fructe si legume contaminate cu pesticide, potrivit organizatiei din SUA:

1. Merele: conform raportului EWG, aproape 98% din mere au fost testate pozitiv la pesticide, iar 92% contineau doua sau mai multe tipuri de pesticide. 
2. Telina: peste 95% din esantioane de telina au fost testate pozitiv.
3. Capsunile: 13 tipuri diferite de pesticide au fost gasite pe un esantion de capsuni.
4. Piersicile: peste 85% din piersicile testate contineau mai mult de un pesticide. "Piersicile au fost tratate cu pesticide mai mult decat orice alt produs, fiind inregistrate chiar si combinatii de pana la 57 substante chimice diferite", se arata in raport.
5. Spanacul
6. Nectarine

7. Strugurii
8. Ardeiul gras: aproape 70% din ardeii dulci continu mai multe tipuri de pesticide. 
9. Cartofii: peste 91% au fost testati pozitiv pentru pesticide. 
10. Afinele 
11. Salata
12. Napul

In categoria alimentelor curate au fost introduse fructele si legumele in care s-au gasit cele mai mici cantitati de reziduuri de pesticide. Potrivit celor de la EWG, daca am consuma fructe si legume curate am reduce cantitatea de pesticide ingerate cu pana la 92%. 

Cele mai curate fructe si legume:

1. Ceapa
2. Porumbul dulce
3. Ananasul
4. Avocado
5. Sparabghel
6. Mazarea
7. Mango
8. Vinetele
9. Pepenele galben 
10. Kiwi-ul
11. Varza
12. Pepenele rosu
13. Cartofii dulci
14. Grapefruit-ul
15. Ciupercile

Pesticidele sunt folosit pentru a apara recoltele de insecte, bacterii, daunatori si ciuoerci. Aceste substante se pot regasi adesea pe fructele si legumele puse in vanzare. De aceea se insista asupra curatarii si spalarii fructelor si legumelor inainte de a fi consumate. Problema este ca in cazul unor pesticide, apa nu le poate inlatura.

Desi oamenii de stiinta nu pot identifica cu precizie care sunt efectele pesticidelor asupra sanatatii, medicii recomanda grupurilor de risc, precum copii si femeile insarcinate, sa evite expunerea la pesticide deoarece aceste substante odata ajunse in organism pot afecta sistemul nervos. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019780 (s)