News Flash:

Meiul combate indigestia si anemia

10 Ianuarie 2011
5487 Vizualizari | 0 Comentarii

Meiul este o planta erbacee din familia gramineelor, cu inflorescenta ramificata si flori alb-galbui, astazi folosita mai mult pentru hrana vitelor si a pasarilor. Despre mei se stie ca era cultivat in Transcaucazia si China, inca de acum 7000 de ani.


Chinezii considerau meiul "regele cerealelor", deoarece stiau ca este un aliment complet, bogat in proteine, si numai venirea porumbului in Europa a reusit sa-l detroneze. Specialistii insa, au constatat ca meiul este deosebit de sanatos si de aceea il si recomanda in anumite afectiuni.

Dintre toate varietatile de mei, sorgul este cel mai valoros din punct de vedere nutritional. Poate fi consumat, adaugat in paine, salata si supe. 

Meiul contine substante care previn si trateaza indigestia cronica, ulceratiile stomacale, hiperaciditatea, respiratia urat mirositoare. Compresele cu mei combat guta si artroza.

Meiul este o sursa excelenta de fier, fibre si vitamine din grupul B. Persoanelor anemice li se recomanda sa consume preparate din mei pentru refacerea cantitatii de fier din organism. Meiul nu contine gluten asa ca poate fi consumat fara probleme de persoanele alergice la gluten.

Meiul contine magneziu si silicon, substante necesare pentru sanatatea parului, a dintilor, pielii si unghiilor. Femeile care vor sa aiba un par frumos si sanatos pot face, extern, cure cu decoct de mei si urzica.

Citeste si:

Cuprul, important in tratarea anemiei 


meiul bogat in proteine sorgul fibre si vitamine
Distribuie:  

Realitatea.net

Playtech.ro

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1502 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013561 (s)