News Flash:

Medicii de familie vor sta o ora in plus la cabinete

1 Iunie 2011
1806 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit proiectului privind normele la contractul cadru in sistemul sanitar, pentru 2011-2012, incepand de astazi, medicii de familie ar putea sta la cabinet suplimentar, mai exact sase ore in loc de cinci. In acest timp ei ar putea consulta 24 de persoane.

Proiectul publicat pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate stabileste ca medicii de familie sa primeasca 50% din fonduri pentru listele de pacienti si 50% pentru serviciile medicale acordate. Timpul de consultatie nu va depasi 15 minute.

Totodata, numarul optim de persoane inscrise pe lista medicului de familie, din punct de vedere al asigurarii unor servicii de calitate la nivelul asistentei medicale primare, care se ia in calcul pentru stabilirea necesarului de medici pe unitate administrativ-teritoriala pe zona, este de 1.800. De asemenea, numarul maxim de persoane asigurate inscrise pe lista medicului de familie pentru care se acorda punctaj per capita in vederea decontarii prin tarif pe persoana asigurata este de 2.200.

Tot in proiect se subliniaza si ca pentru fiecare caz de afectiune acuta casa de asigurari de sanatate deconteaza maximum trei consultatii pentru acelasi episod, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului si a evolutiei cazului. Numarul maxim de trei consultatii include atat pe cele de la medicul de familie, cat si la nivelul medicilor din ambulatoriu.

In situatia in care exista suspiciuni privind alte afectiuni asociate, medicul va consemna distinct pe biletul de trimitere numarul de consultatii pentru afectiunile acute sau subacute pentru care pacientul s-a prezentat initial, potrivit aceluiasi proiect de act normativ.

Asociatia Medicilor de Familei a anuntat ca nu va semna noul contract-cadru.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012947 (s)