News Flash:

Medicii ar putea oferi servicii private in spitalele publice

29 Martie 2012
1215 Vizualizari | 0 Comentarii

Spitalele de stat vor putea atrage mai multe fonduri. Reprezentantii Ministerului Sanatatii iau in calcul posibilitatea ca medicii sa poata oferi servicii private in spitalele publice. Potrivit Evenimentul Zilei, acest lucru inseamna, de fapt, reorganizarea spitalelor si transformarea lor in unitati nebugetare, fapt care ar aduce o serie de avantaje: medicii ar putea fi platiti in functie de performanta si volumul de munca, iar spitalele ar putea angaja personal in functie de nevoi. In aceste conditii, unitatile spitalicesti de stat ar urma sa scoata si profit.

„In majoritatea spitalelor, la ora 13-14.00, activitatea se reduce foarte mult. Medicii pleaca in privat pentru ca reursee financiare sunt insuficiente. Ce ar fi daca spitalul ar putea sa-i dea posibilitatea sa desfasoare tot in spital aceste activitati private? O astfel de decizie ar putea aduce beneficii si spitalelor. Nu e o inovatie romaneasca, se intampla in multe tari din UE. Speram sa facem acest lucru inca din aceste an, asa ca vom face modificari la Legea Sanatatii", a declarat Vasile Cepoi, secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.

In cadrul dezbaterilor publice, cea mai acceptata forma de reorganizare a spitalelor a fost fundatia, proiect care va fi implementat, inca din acest an, in cateva spitale din tara. „Unitatile care vor fi incluse in aceste proiect pilot sunt de diferite categorii, din cele patru regiuni ale tarii, de la spital muncipal la orasenesc. Din fiecare categorie va trebui sa avem cate o unitate", a declarat Vasile Cepoi.

Ideea intrarii privatilor in domeniul asigurarilor de sanatate se mentine atat pentru serviciile din pachetul de baza, cat si pentru asigurarile complementare.

Mai mult, secretarul de stat spune ca este posibil sa fie infiintata o autoritate nationala care sa evalueze, pe baza unor standarde, tehnologiile medicale pentru a vedea exact ce servicii ar trebui decontate si care ar trebui sa treaca la sistemul suplimentar de asigurari.

Sursa: Evenimentul Zilei


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

medicii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011377 (s)