News Flash:

Medicamentele gratuite si compensate in 2011

5 Ianuarie 2011
4167 Vizualizari | 0 Comentarii
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a facut publica lista medicamentelor compensate si gratuite autorizate pentru acest an. Documentul cuprinde cinci liste valabile incepand cu data de 1 ianuarie 2011.

Sublista A cuprinde medicamentele compensate in procent de 90%. Pentru anul in curs au fost aprobate 1.588 de produse.

In sublista B sunt incluse 882 de medicamente al caror nivel de compensare este 50%, din tari precum Romania, Germania Suedia, Slovenia, Italia, Olanda, Franta, Cehia, Grecia, Polonia.

Sectiunile C1, C2 si C3 cuprind medicamente compensate 100%. In sectiunea C1 sunt incluse medicamentele utilizate in tratamentul ambulatoriu al unor grupe de boli pentru care decontarea se face pe baza de protocoale terapeutice cu monitorizarea prescrierii si consumului prin comisiile paritare. Medicamentele din aceasta sublista sunt eliberate prin farmacii cu circuit deschis, pe baza de prescriptie medicala cu retinere in farmacie.

"Pentru medicamentele corespunzatoare acestei sectiuni initierea tratamentului se face de catre medicul de specialitate altul decat medicul de familie, exceptie facand medicamentele din G1-INSUFICIENTA CARDIACA CRONICA (CLASA III SAU IV NYHA) pozitiile 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 pentru care initierea tratamentului poate fi efectuata si de medicul de familie", anunta reprezentantii CNAS.

Sublista C2 cuprinde medicamentele de care beneficiaza asiguratii inclusi in programele nationale de sanatate. Acestea se elibereaza atat prin farmacii cu circuit inchis cat si prin farmacii cu circuit deschis, tot pe baza de prescriptie medicala cu retinere in farmacie.

Sectiunea C3 include medicamentele compensate 100%, potrivit CDI-urilor din Canamed altele decat cele din sublistele A, B, C1, C2, indicate pentru copii pana in 18 ani tineri de la 18 la 26 de ani, precum si gravide si lauze.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sublista a sublista b prescriptie medicala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020199 (s)